Costa Venezia start seizoen vanuit Istanbul

Costa Venezia vatte in het weekend haar nieuwe programma aan tussen Turkije en Griekenland. De  rederij noemt de afvaarten en het vlucht+cruise-aanbod een absolute noviteit binnen de georganiseerde vakanties, die de samenwerking markeert tussen Costa Cruises, Turkish Airlines, het Turkse Nationaal Bureau voor Toerisme en de nieuwe Galataport-cruiseterminal in Istanbul.

“Het belangrijkste nieuwe kenmerk van de Costa Venezia-cruises is de mogelijkheid om het beste van Turkije in één vakantie te bezoeken, te beginnen met Istanbul, een van de mooiste steden ter wereld. Wij zijn van mening dat Turkije een groot potentieel heeft voor cruises en we proberen de eerste te zijn om dit te ontwikkelen. Istanbul kan vanuit de belangrijkste Europese landen in slechts enkele uren vliegtijd worden bereikt. De stad heeft goede luchtverbindingen en moderne havens, evenals een mild klimaat dat het mogelijk maakt het hele jaar door te varen en een ongelooflijke verscheidenheid aan ervaringen en attracties te bieden,” zegt Mario Zanetti, president van Costa Cruises.

Het programma van de Costa Venezia in Turkije omvat drie verschillende routes, allemaal met in- en ontscheping in Istanbul. Ze zijn ontworpen om langere aanlooptijden in de havens te omvatten om met voldoende tijd van de bestemmingen te genieten. Het schip vaart tussen steden met een rijke geschiedenis, prachtige archeologische en Unesco-werelderfgoedsites en kristalheldere zeeën.

In de lente, zomer en herfst, van 1 mei tot 13 november 2022, biedt Costa Venezia twee reisroutes van een week aan, gewijd aan Turkije en Griekenland. Die worden met elkaar afgewisseld en kunnen worden gecombineerd tot een 15-daagse ‘supertour’ met 8 havens waar het schip telkens langer dan 10 uur tegen de kade ligt.

De eerste route is ideaal voor diegenen die het beste van Turkije en Griekenland in één vakantie willen ontdekken. Het vaarschema omvat een verblijf van twee dagen in Istanbul, de Turkse bestemmingen Izmir en Bodrum, het eiland Mykonos en Athene. De tweede route maakt het mogelijk om enkele van de ongewone locaties van Griekenland en het beste van Turkije te verkennen. Ze omvat overnachtingen in Istanbul en Kusadasi alsook bezoeken aan Rhodos en Heraklion.

In de winter 2022-2023 biedt Costa Venezia een derde 12-daagse reisroute aan tussen Turkije, Egypte, Israël en Cyprus, met een bezoek aan Istanbul (twee dagen), Bodrum, Limassol, Haifa (twee dagen), Alexandrië en Kusadasi. Vanaf het voorjaar van 2023 worden de twee routes in Turkije en Griekenland hervat.

Het nieuwe aanbod aan excursies is ontworpen om verborgen en weinig bezochte plaatsen te verkennen en om te genieten van de meest authentieke tradities, smaken en kleuren. Dankzij deze aanbiedingen is het bijvoorbeeld mogelijk om een ​​privéconcert bij te wonen in een Romeins amfitheater in Efeze, om ‘s nachts Istanbul te ervaren en een cruise tussen de twee continenten te maken op de Bosporus, te slapen in de typische huizen die uit de rotsen zijn gegraven in het maanlandschap van Cappadocië en om te ontspannen in de natuurlijke zwembaden van Pamukkale.

Costa Venezia beschikt over 2.116 gastenhutten. Met 13 restaurants en 8 bars behoort het gastronomische aanbod tot de ruimste in de vloot. Aan boord is het mogelijk om gerechten en menu’s te proeven die speciaal voor Costa zijn gemaakt door drie wereldberoemde chef-koks, Bruno Barbieri, Hélène Darroze en Ángel León. De gezinnen vinden er verder een waterpark en een avonturenpark. Koppels genieten er onder andere van een privé-spa, zwembaden en voldoende ruimte voor intieme momenten.

© foto Costa Cruises

Klik hier voor meer nieuws