Wonder of the Seas komt aan in Barcelona

Royal Caribbean’s nieuwste megaschip Wonder of the Seas arriveerde in de haven van Barcelona. Daar wordt het schip voorgesteld aan touroperators, reisagenten en media voor het op zondag 8 mei zijn eerste weekcruise in de Westelijke Middellandse Zee aanvat. Tot eind oktober vertrekt het schip elke zondag vanuit Barcelona en op donderdag vanuit Civitavecchia (Rome). Andere transithavens zijn Palma de Mallorca, Marseille, La Spezia (Firenze/Pisa) en Napels. Klik hier voor een uitgebreid fotoverslag.

Wonder of the Seas is het grootste cruiseschip in de wereld met een lengte van 362 m, een maximale capaciteit van 6.988 passagiers verdeeld over 2.867 kajuiten en suites, 2.300 bemanningsleden, 18 dekken, meer dan 40 restaurants en lounges en acht verschillende omgevingen die vol zitten met opwindende ervaringen, entertainment, restaurants, bars en lounges om dag en nacht van te genieten.

De grootste nieuwigheid is de Suite Neighborhood. Deze achtste wijk verwelkomt gasten die verblijven in de Royal Suite Class op een privésuite-zonnedek met een dompelbad, bar en een prachtig uitzicht op de oceaan, het exclusieve restaurant Coastal Kitchen, de Suite Lounge en de grootste Ultimate Family Suite tot nu toe voor een gezin van tien, compleet met een in-suite glijbaan, een bioscoop en karaoke-ruimte, tafeltennis en meer, verdeeld over twee verdiepingen.

Een nieuwe eetgelegenheid is The Mason Jar Southern Restaurant & Bar. In deze nieuwe hotspot ontmoeten zuiders comfortfood en de gastvrijheid en creativiteit van Royal Caribbean elkaar. Snacks en klassiekers met een nieuwe twist staan er ​​op het menu voor de brunch en het diner. Later op de avond kunnen gasten er terecht voor countrymuziek, een verzameling whisky’s en zuidelijke cocktails.

In Wonder Playscape vinden gezinnen met kinderen een gloednieuw buitenavontuur ontworpen voor kostbare quality time. Volwassenen kunnen deelnemen aan de spellen of vanaf de zijlijn toekijken terwijl de jonge avonturiers in de onderwaterspeeltuin genieten van glijbanen, klimmuren en puzzels en interactieve functies tot leven brengen door aanraking.

Uiteraard zijn de favorieten terug waaronder de FlowRider-surfsimulator, The Ultimate Abyss als de hoogste glijbaan op zee en de tien verdiepingen hoge zipline. Kinderen en tieners kunnen zich uitleven in nieuw ontworpen ruimtes in Adventure Ocean,  Social100 en The Patio. Daarnaast zijn er de indrukwekkende buurten zoals Central Park met meer dan 20.000 echte planten en de Boardwalk, die charme aan zee en activiteiten voor het hele gezin samenbrengt.

Tot slot is er het originele entertainment op de vier ‘podia’ van Wonder of the Seas: lucht, ijs, water en theater. Meer dan 100 artiesten, technici en geavanceerde technologie komen samen om grootschalige producties tot leven te brengen. inTENse wordt verzorgd door de eerste volledig vrouwelijke cast van luchtacrobaten, hoogduikers en slackliners in het unieke AquaTheater en The Effectors II: Crash ‘n’ Burn, die deze zomer debuteert en waarin eigen hightech superhelden van Royal Caribbean het opnemen tegen hun aartsvijand om de planeet opnieuw te redden.

Wonder of the Seas vaart tot eind oktober in de Westelijke Middellandse Zee. Het schip krijgt in Zuid-Europa onder meer het gezelschap van Odyssey of the Seas die haar eerste zomer tussen Italië, Griekenland en Turkije spendeert. In november keert Wonder terug naar de Verenigde Staten om vanuit haar nieuwe thuishaven Port Canaveral in Florida het hele jaar de Caraïben en de Bahama’s te verkennen, inclusief Perfect Day at CocoCay, de particuliere eilandbestemming van de cruiserederij.

© foto’s Royal Caribbean International

Klik hier voor meer nieuws