SH Vega komt deze zomer al in de vaart

SH Vega, het tweede schip van Swan Hellenic, komt vroeger dan gepland in de vaart.  Het expeditieschip, oorspronkelijk gepland voor september, wordt al in juli gelanceerd. Het vaartuig vertrekt onmiddellijk vanuit;Helsinki Shipyard. Dit zal de culturele expeditiecruisepionier toelaten een arctisch zomerseizoen aan te bieden.

De beslissing betekent dat deze afvaarten heel snel aan de man moeten worden gebracht. Om de eerste cruises van het elegante ijsklasse-schip te vieren, kondigt Swan Hellenic een speciale Arctic Summer Season ’22 Sale aan. Voor snelboekers die vóór 20 juni reserveren, wordt deze afgelegen wildernis meer dan ooit toegankelijk.

Het nieuwe expeditieschip van Swan Hellenic zal deze zomer cruises van 9 tot 20 dagen voorstellen. Die verkennen de magie van het noordpoolgebied, van het Svalbard-schiereiland tot de landschappen van ijs en vuur van IJsland, de dramatische majesteit van Groenland, de Noordwestelijke Passage en de wildernis van Noord-Canada.

“We zijn verheugd ons nieuwe, speciaal gebouwde ijsklasse-schip te lanceren, dat haar buitengewone maidencruises uniek toegankelijk en onweerstaanbaar maakt”, legt Andrea Zito, CEO van Swan Hellenic, uit. “We kijken ernaar uit om de inkomsten van onze verkooppartners in deze uitdagende periode een boost te geven en nieuwe nieuwsgierige avonturiers aan te trekken om het Swan Hellenic-verschil te ervaren.”

SH Vega heeft net als haar zusterschip SH Minerva een elegant Scandi-design interieur, uitgebreide buitenruimtes en speciale expeditiefaciliteiten. De 5-sterren Polar Code PC 5 expeditiecruiseschepen  beschikken over ijsversterkte rompen en bieden elk plaats aan 152 gasten in 76 ruime suites en passagiershutten, de meeste met grote balkons. Begin 2023 volgt een iets groter PC 6 ijsklasse schip, de SH Diana, met 192 gasten in hetzelfde kenmerkende comfort en dezelfde stijl met 96 passagiershutten en suites.

Alle drie de schepen beschikken over 3 eetgelegenheden – het Swan Restaurant, Club Lounge en Pool bar & Grill – en worden gebouwd in volledige overeenstemming met de SOLAS Safe Return to Port-vereisten. Opgedragen aan gasten met een passie voor avontuur en culturele verkenning, verkent de rederij de wilde landschappen, dieren in het wild, mensen en unieke culturen van ‘s werelds minder bereisde regio’s.

© foto Swan Hellenic

Klik hier voor meer nieuws