Eerste afvaart Norwegian Prima geschrapt

Problemen met toeleveringsbedrijven bij de bouw van het schip verplichten Norwegian Cruise Line om de lancering van de Norwegian Prima een week uit te stellen. Het schip zou normaal op 17 augustus vanuit Amsterdam vertrekken voor zijn eerste cruise via Zeebrugge richting de Noorse fjorden en IJsland. Deze afvaart vervalt. In een reactie zegt de rederij dat er op dit ogenblik geen verdere aanpassingen aan het inaugurele seizoen nodig zijn.

Gasten op de getroffen afvaart zijn intussen ingelicht. De rederij stort het betaalde bedrag terug in de vorm van een future cruise credit (FCC). Daarbovenop krijgen de passagiers een korting van 25 procent op hun volgende boeking. Die reservering moet dan wel gebeuren vóór 2 mei 2023.

De eerste reis wordt nu de doopcruise op 25 augustus vanuit IJsland. Norwegian Prima overnacht de eerste avond in Reykjavik waar popster Katy Perry het schip tijdens de naamgevingsceremonie zal dopen. De Prima vaart vervolgens via Cork in Ierland en Portland in Zuid-Engeland naar Le Havre, Zeebrugge (2 september) en Amsterdam (3 september). Op deze cruise reizen hoofdzakelijk genodigden mee.

Als gevolg van het uitstel wordt het inaugurele seizoen in Europa ingekort. De eerste echte publiekscruise is dan op 3 september een reis van tien nachten vanuit Amsterdam naar Stockholm en Kopenhagen. Op 13 september vaart Norwegian Prima vanuit Kopenhagen via Noorwegen en Zeebrugge naar Southampton. Van daaruit steekt het schip vanaf 23 september tijdens een twaalfnachtenreis via Schotland en IJsland de Atlantische Oceaan over naar New York. Vanuit de Big Apple vaart Norwegian Prima vervolgens naar Galveston in Texas waar het schip op 27 oktober zijn Caraïbische afvaarten aanvat. Klik hier voor renderings van het eerste schip van NCL’s Prima Class.

© foto Norwegian Cruise Line

Klik hier voor meer nieuws