Fincantieri legt kiel voor Explora II

De Fincantieri-werf in Castellammare di Stabia heeft de kiel gelegd voor Explora II, het tweede in een reeks van vier luxeschepen voor Explora Journeys, het luxemerk van de MSC Group. De oplevering van het vaartuig is gepland voor de zomer van 2024. Het schip volgt op de Explora I die momenteel in aanbouw is op de Fincantieri-werf in Monfalcone. Als alles volgens plan verloopt, komt dat schip eind mei 2023 in de vaart. Het event betekent de officiële lancering van Explora Journeys.

Directieleden van de werf en de rederij woonden de plechtigheid voor Explora II bij. Michael Ungerer, CEO van Explora Journeys: “We zijn opgewonden deze nieuwe mijlpaal voor Explora Journeys te kunnen vieren. Het event toont onze vastberadenheid om dit nieuwe luxe lifestyle-merk te lanceren dat een effectieve duurzaamheidsplanning omvat en de sociale en economische voordelen maximaliseert voor de gemeenschappen die onze schepen zullen bezoeken.”

Explora Journeys plaatste bij Fincantieri een order voor vier identieke schepen. Die komen respectievelijk in 2023, 2024, 2025 en 2026 in de vaart. Ze zullen beschikken over 461 suites en residenties op zee. Suites beginnen bij 35 vierkante meter, waardoor deze bij de ruimste behoren voor deze categorie. Gasten kunnen er onder meer genieten van negen restaurants en tien bars en lounges, waarvan sommige in de openlucht. De royale buitendekken zullen meer dan 2.500 vierkante meter bieden met uitzicht op zee en 64 privé cabana’s verdeeld over 3 buitenzwembaden. Een vierde zwembad met een uitschuifbaar glazen dak maakt zwemmen en ontspanning mogelijk in alle weersomstandigheden. Het scheepsontwerp werd getekend in samenwerking met vooraanstaande superjacht- en luxehotel-ontwerpers en heeft water als centraal punt om gasten in een ‘ocean state of mind’ te brengen.

© foto Explora Journeys

Klik hier voor meer nieuws