Cunard publiceert eerste afvaarten Queen Anne

Cunard onthulde meer dan 110 internationale reizen voor het winterseizoen 2023-2024. Met de lancering van Queen Anne vaart het luxe cruisemerk voor het eerst sinds 1999 uit met vier schepen. Op de nieuwe routes zullen Queen Mary 2, Queen Victoria, Queen Elizabeth en Queen Anne 126 unieke havens in 51 landen aandoen, met reizen variërend van stedentrips van twee nachten tot een wereldcruise van 108 nachten.

Onder het motto ‘Queen Anne – Welcome to the World’ zal de nieuwe Cunarder tijdens haar eerste seizoen vanuit Southampton meer dan 32 havens over de hele wereld aanlopen. De inaugurele reis op 4 januari 2024 wordt een weekcruise richting Portugal met overnachting in Lissabon. Bij haar terugkeer naar Southampton zal de nieuwe Queen vergezeld worden door haar zusterschepen Queen Mary 2 en Queen Victoria, waarmee deze drie schepen elkaar voor het eerst ontmoeten. Dit moet de apotheose worden van een reis vol feestelijke momenten. Na deze eerste cruise, zal de nieuwe Queen een verzameling afvaarten naar de Middellandse Zee, het Caraïbisch gebied en Noord-Europa aanbieden, evenals een trans-Atlantische oversteek in oostelijke richting.

Queen Victoria vertrekt begin 2024 op een wereldreis van 107 nachten, waarbij ze vanuit Southampton een volledige rondvaart maakt. Het schip vaart westwaarts naar Noord-Amerika, inclusief een doortocht van het Panamakanaal, zet koers naar Australië en Azië en keert terug naar Europa via Zuid-Afrika. Op het programma staan 32 unieke bestemmingen met blikvangers als San Francisco en Fiji en overnachtingen in Hongkong en Zuid-Afrika.

Queen Mary 2, ‘s werelds enige ocean liner, begint haar winterseizoen met een trans-Atlantische oversteek in oostelijke richting vanuit New York, voordat ze vertrekt vanuit Southampton voor een wereldreis van 108 nachten. Die brengt het vaartuig via de Middellandse Zee naar Azië en Australië waarna het schip via Zuid-Afrika terugkeert naar Europa.

Na een fly/cruise-seizoen vanuit Barcelona, ​​herpositioneert Cunard haar Queen Elizabeth in Singapore en vervolgens Australië. QE zal er een reeks korte trips en retourreizen voorstellen tussen Melbourne en Sydney, inclusief een kerst- en nieuwjaarsreis naar Nieuw-Zeeland, een verkenning van tien nachten door Queensland en een nieuwe reis van 14 nachten die de Stille Zuidzee aandoet.

“Het is altijd spannend om een nieuw reisprogramma voor Cunard aan te kondigen, maar dit jaar nog meer, aangezien gasten voor het eerst sinds 1999 routes kunnen kiezen met vier prachtige schepen”, zegt de rederij. “Elk schip biedt een unieke ervaring met verschillende routes: Queen Anne zal vertrekken vanuit Southampton en Queen Elizabeth vanuit Australië en Japan. Queen Victoria en Queen Mary 2 zullen beide wereldreizen maken, één met een volledige omvaart en één die de mooiste bestemmingen over de Middellandse Zee, Azië, Australië en Afrika voorstelt. Onze nieuwe reizen bieden mogelijkheden om alle uithoeken van de wereld te verkennen in een luxueuze omgeving terwijl gasten genieten van onze White Star Service en alle andere speciale details die een reis met Cunard zo speciaal maken.”

De eerste afvaarten van de Queen Anne zijn te boeken vanaf 17 mei. De reservaties voor het programma 2023-2024 van Queen Mary 2, Queen Victoria en Queen Elizabeth openen op 24 mei aanstaande.

© foto’s Cunard

Klik hier voor meer nieuws