QE2 Dubai wordt Accor-hotel

Accor, een toonaangevende hospitality-groep met meer dan 400 hotels wereldwijd, voegt het wereldberoemde cruiseschip Queen Elizabeth 2 (QE2) toe aan haar portfolio. De hotelgroep neemt de activiteiten over en plant verdere upgrades en renovaties voordat het schip deel uitmaakt van de MGallery Hotel Collection. Eenmaal volledig omgedoopt, zal Queen Elizabeth 2 volgens de hotelgroep een mijlpaal worden voor het merk MGallery en Dubai in het algemeen.

De hotelgroep werkt hiervoor samen met de Ports, Customs and Free Zone Corporation Investments LLC, een van de overheidsorganisaties onder de regering van Dubai. PCFCI is een private-equity onderneming met als voornaamste doelstelling investeringen in commerciële ondernemingen en vermogensbeheer. Het bedrijfsmodel is gericht op het investeren in, bezitten, ontwikkelen en beheren van commercieel vastgoed.

 “We zijn erg verheugd om met Accor samen te werken aan dit project. We vertrouwen erop dat de expertise van de groep de QE2 zal verheffen tot een nieuw tijdperk van operaties”, zegt Saeed Al-Bannai, CEO van PCFC Investment. “De Queen Elizabeth zoals we haar kennen, heeft geschiedenis geschreven en we zijn ervan overtuigd dat Accor haar nalatenschap levend zal houden, terwijl haar sterke erfgoed en bekendheid een bestemming op zich zullen blijven, waar zowel gasten als bezoekers kunnen genieten van een unieke ervaring”.

Gelegen in Port Rashid in Dubai, bevindt de locatie van de QE2 zich in de nabijheid van Sheikh Zayed Road, waardoor een gemakkelijke verbinding wordt geboden met alle belangrijke bezienswaardigheden die de stad te bieden heeft. Dubai International Airport, Dubai Mall, Burj Khalifa en La Mer Beach liggen allemaal op minder dan 20 minuten afstand, terwijl Palm Jumeirah en Mall of the Emirates zich op een half uur afstand bevinden.

“Dit is een geweldige kans voor Accor om zijn aanwezigheid in de Verenigde Arabische Emiraten uit te breiden met de introductie van een uniek project dat diversiteit in de portfolio brengt en tegelijkertijd de aanwezigheid van het MGallery-merk in de stad uitbreidt”, zegt Mark Willis, CEO van Accor India, Midden-Oosten , Afrika & Turkije.” We hebben niet alleen de leiding over het enige drijvende hotel in Dubai, maar we dragen ook bij aan het Dubai Urban Masterplan 2049, met als doel het pad uit te stippelen voor een duurzame stedelijke ontwikkeling en tegelijkertijd de aantrekkelijkheid van Dubai als wereldwijde bestemming te vergroten”.

Zodra de renovatie is voltooid, zal de nieuwe MGallery Queen Elizabeth 2 beschikken over 447 hotelkamers, negen eet- en drinkgelegenheden, tien vergaderzalen, een oppervlakte van 5.620 m² voor buitenevenementen, zes winkels, een zwembad en een fitnessruimte. “We zijn ervan overtuigd dat de MGallery Queen Elizabeth 2 een echte must-visit-attractie zal worden, die haar eigen verhalen met haar gasten zal delen en tegelijkertijd een werkelijk onvergetelijke ervaring aan boord zal bieden”, voegde Mark Willis eraan toe.

© foto Accor

Klik hier voor meer nieuws