Viki Vermeulen: “Celebrity Apex vanuit Amsterdam is een zeer grote troef”

Celebrity Cruises vat vandaag haar zomerseizoen aan vanuit Amsterdam. Celebrity Apex stelt er tot midden september cruises van twaalf dagen voor rond de Britse eilanden, naar IJsland en de Baltische Zee. Viki Vermeulen, general manager van Cruise Connection noemt Celebrity Apex vanuit Amsterdam een zeer grote troef voor de Belgische reizigers.

Op de routes naar IJsland blijft Celebrity Apex naargelang de afvaart twee dagen in Reykjavik en Akureyri (of een combinatie van Akureyri en Isafjordur). De vaarschema’s naar de Oostzee werden dit voorjaar aangepast waarbij het tweedaags bezoek aan Sint-Petersburg werd vervangen door aanlopen in Visby of Ronne (Bornholm) en twee dagen Kopenhagen of Stockholm. Daarnaast omvat het programma in juni een eenmalige weekcruise naar de Noorse fjorden met tussenstops in Alesund, Bergen, Geiranger en Stavanger. Het seizoen eindigt op 11 september met een twaalfdaagse herpositioneringscruise vanuit Nederland naar Civitavecchia (Rome).

Voor Cruise Connection, de international representative van Celebrity Cruises in de Belux, zijn de vertrekken vanuit Amsterdam heel belangrijk, vertelt general manager Viki Vermeulen. “Voor ons is Celebrity Apex vanuit Amsterdam een zeer grote troef, ook al is Sint-Petersburg deze zomer uit het vaarschema verdwenen. De gevolgen zijn echt te verwaarlozen. Sommige mensen hebben herboekt naar een andere afvaart of hun reservatie verplaatst naar volgend jaar in de hoop dat Sint-Petersburg dan opnieuw op het vaarschema staat. De meeste klanten hebben hun reservatie behouden of beseffen dat Sint-Petersburg niet zo snel terugkomt. Maar zelfs zonder Rusland blijft de Baltische Zee een zeer mooie cruisebestemming.”

Met deze cruises vanuit Nederland speelt Celebrity Cruises duidelijk in op het fenomeen van ‘homecruising’ waarbij vakantiegangers zonder vliegreis indrukwekkende cruisebestemmingen kunnen bezoeken. Viki Vermeulen: “Homeporting is voor veel mensen interessant. De klanten vinden het belangrijk dat ze niet hoeven te vliegen naar de vertrekhaven. Ook zijn er nog steeds een aantal mensen die het vliegtuig wil mijden. Amsterdam is een mooi alternatief en perfect te bereiken met de wagen of de trein.

Bovendien nemen de vluchtprijzen een flinke hap uit het vakantiebudget. Het feit dat ze deze vluchten kunnen uitsparen door vanuit Amsterdam te vertrekken, maakt de prijzen attractiever. Celebrity Cruises biedt vanuit Nederland mooie routes aan naar de Noorse fjorden, de Baltische staten en de Britse eilanden. We kunnen deze afvaarten tegen zeer aantrekkelijke prijzen aanbieden en zullen deze cruises blijven promoten.”

Celebrity Edge Series

Celebrity Apex is het zusterschip van Celebrity Edge en het tweede schip van de Edge Series van Celebrity Cruises. Viki Vermeulen zet de belangrijkste troeven op een rij. “Deze nieuwe scheepsklasse maakt een onderdeel uit van de continue evolutie van Celebrity Cruises. De schepen van de Edge Series creëren een luchtig en modern gevoel. De rederij heeft een perfecte balans gevonden tussen dining, fun, flair en het familiegevoel. De schepen hebben een grote keuze aan eetgelegenheden van het buffetrestaurant over de main dining tot de specialiteitenrestaurants. Ze bieden verder een waaier aan mogelijkheden van het speelse Eden tot het Magic Carpet dat naargelang het tijdstip van de dag dienst doet als tenderstation, lounge en restaurant. Wat mij van het jongste bezoek eveneens is bijgebleven is de transformationele infinite veranda-hut waarbij de kajuit en het terras in elkaar overvloeien. Uiteraard biedt The Retreat, het suitegedeelte met eigen zonnedek en exclusief dineren in Luminae, een enorme meerwaarde voor klanten die het suitegevoel voor 100 procent willen ervaren.” Klik voor foto’s van Celebrity Apex.

Met Celebrity Apex vanuit Amsterdam en Celebrity Edge en Celebrity Beyond vanuit Rome en Barcelona varen voor het eerst drie schepen van deze nieuwe Celebrity-scheepsklasse in Europa. Celebrity Beyond kwam pas eind april in de vaart en doorkruist tot oktober de Middellandse Zee. Viki Vermeulen: “Celebrity Beyond is iets groter en langer dan haar zusterschepen en telt een reeks extra kajuiten. Opnieuw zien we een evolutie waarbij de rederij leert uit de vorige schepen en het concept verder verfijnt. De Sunset Bar is innovatief en iets groter, de Rooftop Garden werd uitgebreid en het Retreat Sundeck is zelfs 40 procent groter dan op de vorige schepen. Ook de Grand Plaza, het kloppend hart van het schip waar zich de Martini Bar bevindt, werd verruimd. Kortom, het schip creëert een nog meer open en luchtig gevoel.

Op gastronomisch vlak is er Le Voyage. Dit eerste restaurant op zee van Michelin-chef Daniel Boulud is spectaculair en een echte meerwaarde voor het schip. Ook de AquaClass Sky Suites zijn nieuw. Deze klasse van suites combineert ‘the best of both worlds’. Gasten genieten van de wellnessvoorzieningen en hebben toegang tot The Retreat. Vermeldenswaard is tot slot dat Celebrity Beyond over het grootste theater binnen de vloot beschikt. De schouwburg is uitgerust met een reusachtig LED-scherm en staat garant voor spectaculaire shows.” Bekijk foto’s van Celebrity Beyond.

Klik hier voor meer nieuws