Eerste spadesteek voor cruiseterminal Grand Bahama Island

Carnival Cruise Line heeft de eerste spadesteek gegeven voor de bouw van een nieuwe cruisehaven op Grand Bahama Island. Voor Carnival bevestigt dit project de terugkeer, het optimisme van de cruise-industrie en de goede samenwerking van de rederij met de Grand Bahama Port Authority en de regering van de Bahama’s.

De nieuwe cruisehaven in Grand Bahama zal naar verwachting eind 2024 worden geopend. Het project aan de zuidkant van het eiland moet een toegangspoort tot Grand Bahama worden. “Onze ongelooflijke nieuwe bestemming biedt een kans om samen te werken met de overheid en de mensen van Grand Bahama om bij te dragen aan de lokale economie door middel van banen en zakelijke kansen en zinvolle betrokkenheid met de lokale gemeenschappen. Tevens zal het ervaringsaanbod verder uitbreiden voor onze gasten die een adembenemende nieuwe aanloophaven zullen hebben om van te genieten”, aldus Christine Duffy, President van Carnival Cruise Line.

De ontwikkeling van de cruisehaven bestaat uit een pier die plaats biedt aan maximaal twee Excel-klasse schepen die tegelijkertijd gasten verwelkomen op een prachtig wit zandstrand waarvoor de Bahama’s bekend staan. De cruisepassagiers kunnen Grand Bahama verkennen en ervan genieten via de zee en een speciaal excursiedok. Het complex omvat verder een natuurreservaat, een zwembad en Bahamaanse winkel-, eet- en drinkgelegenheden. Aanvullende details over het ontwerp en de exacte naam van de cruisehaven zullen de komende maanden worden onthuld.

De cruisepier zal Grand Bahama in staat stellen gasten te verwelkomen van de grotere schepen van Carnival, zoals de Mardi Gras met 5.282 passagiers, die in 2021 debuteerde als het grootste en meest innovatieve schip van de rederij aangedreven door vloeibaar (LNG) en Carnival Celebration, het zusterschip van Mardi Gras, dat later dit jaar vanuit Miami zal varen.

Vicepremier en minister van Toerisme, Investeringen en Luchtvaart van de Bahama’s, I. Chester Cooper: “De cruisehaven vormt een integraal onderdeel van ons plan om Grand Bahama weer economisch levensvatbaar te maken. Carnival zal een cruciale rol spelen bij het stimuleren van onze economie en een licht schijnen op Grand Bahama als een verjongde en vooraanstaande bestemming in ons land en de regio. We geloven dat de opwinding van wat er op Grand Bahama gebeurt aanstekelijk zal zijn.”

© foto Carnival Cruise Line

Klik hier voor meer nieuws