Wijnexperts varen mee op vier AmaWaterways-themacruises

AmaWaterways kondigt de introductie aan van European Wine Hosts in een speciale serie binnen de Celebration of Wine River Cruises. De luxe-riviercruisemaatschappij biedt in Europa dit jaar meer dan 60 wijncruises aan. Vier afvaarten krijgen het label European Wine Immersion Sailings waarop opmerkelijke Europese wijnexperts gasten door gerenommeerde wijnregio’s leiden en hun diepgaande kennis van lokale wijnen en de geschiedenis van de Europese wijnbereiding delen.

“We zien steeds meer vraag naar onze cruises met een wijnthema en zijn verheugd om gepassioneerde Europese wijngastheren te introduceren die de gasten begeleiden tijdens een volledige onderdompeling in de Europese wijn”, zegt Kristin Karst, executive vice president en mede-oprichter van AmaWaterways. “Als onderdeel van onze Celebration of Wine River Cruises zullen de European Wine Immersion-afvaarten proeverijen, interactieve discussies en excursies aan wal bevatten en gedetailleerde inzichten en ervaringen toevoegen die exclusief zijn gericht op de Europese wijnregio waar ze doorheen varen.”

Tijdens deze schilderachtige reizen van zeven nachten ervaren gasten een buitengewone combinatie van culinair genieten en wijnbouwavontuur en hebben ze de mogelijkheid om variëteiten te proeven die afkomstig zijn van toonaangevende wijnmakerijen langs de riviercruiseroute. Aan boord kunnen ze proeven van lokaal geproduceerde en speciaal samengestelde diners met wijnarrangementen die regionaal geïnspireerde delicatessen benadrukken. De deelnemers leren over regionale teeltmethoden en historische figuren achter de Europese wijnbereiding. Ze bezoeken historische Europese wijnkelders, wijngaarden of kastelen en kunnen deelnemen aan interactieve, door experts geleide discussies en proeverijen aan boord gericht op regionale wijnen.

Helene Teboul, Franse wijnexpert uit Marseille, vaart op 4 augustus mee tijdens de cruise in het teken van de kleuren van de Provence. De Spaanse wijnexpert Fintan Kerr scheept op 27 oktober in op de Taste of Bordeaux-cruise. Réka Piros, Europese wijnexpert uit Hongarije begeleidt de wijnliefhebbers op 29 oktober tussen Parijs en Normandië. Marcia Moricz, een Europese wijnexpert gevestigd in Koblenz scheept op 8 november in voor Europe’s Rivers & Castles-cruise.

© foto AmaWaterways

Klik hier voor meer nieuws