Celebrity veilt NFT-kunstcollectie in aanloop doop Celebrity Beyond

Na Norwegian Cruise Line lanceert ook Celebrity Cruises een NFT-collectie ontworpen door de bekende Braziliaanse beeldend kunstenaar Rubem Robierb. Elke NFT bevat een uitnodiging voor twee personen voor een exclusieve naamgevingsceremonie voor Celebrity Beyond in Fort Lauderdale en een minicruise van 4 tot 6 november 2022.

In samenwerking met de geprezen kunstenaar Rubem Robierb, een al lang bekende artiest bij de cruisemaatschappij, heeft Celebrity de Peacemakers Sunset NFT-collectie gelanceerd, als aanvulling op Robierb’s krachtige Peacemakers-sculptuur op het buitendek van de Celebrity Beyond. De nieuwe NFT-collectie bestaat uit een oplage van vijf motion art-stukken, waarvan er momenteel één nog tot 22 mei te zien is op de Cube Art Fair op Times Square. Op 1 juni komen de NFT’s dan beschikbaar voor aankoop via het OpenSea platform. De opbrengst van de verkoop gaat naar de artiest. Bovendien is een variant van deze NFT’s met de titel “Peacemakers, Blue Sky” te vinden aan boord van Celebrity Beyond, waardoor het werk de allereerste NFT op zee is.

“Innovatie is een pijler van de Celebrity Cruises-ervaring en een onderscheidend kenmerk van onze schepen. Het is bijgevolg meer dan passend om dit erfgoed in de nieuwe digitale revolutie van NFT’s en de metaverse te brengen”, aldus Michael Scheiner, Chief Marketing Officer van Celebrity Cruises. “De schaal en reikwijdte van wat mogelijk is in deze ruimte en de manier waarop we onze gasten kunnen verbinden met nieuwe meeslepende en toegankelijke ervaringen, is echt eindeloos. Het is opwindend om deze eerste stap te zetten met de talenten en het kunstenaarschap van Rubem.”

“Het werk Peacemakers vertegenwoordigt twee met elkaar verweven duiven, een eerbetoon aan de vredestichters van de wereld. De NFT’s brengen het idee tot leven dat vrede een samenwerking is die nooit als vanzelfsprekend kan worden beschouwd”, zegt Rubem Robierb. “Yin en Yang, mannelijk en vrouwelijk, ik en jij. Als we een einde willen maken aan alle gevechten en conflicten, is er maar één oplossing, en dat is vrede. Het was een eer om mijn samenwerking met Celebrity Cruises voort te zetten en samen de grenzen van ons artistieke werk te verleggen, van de metaverse tot het tonen van de eerste NFT op zee.”

Rubem Robierb komt oorspronkelijk uit Brazilië, maar woont en werkt in NYC en Miami. Aan boord van het nieuwste vlaggenschip van de rederij kunnen liefhebbers van Robierb’s kunst ook genieten van de integratie van Peacemakers in de live-productieshow Arte en een limited-edition Peacemakers-sieradencollectie die te koop wordt aangeboden. Die bestaat uit kettingen in een verscheidenheid aan edele metalen en edelstenen.

Celebrity Beyond vaart nog tot oktober in de Middellandse Zee en steekt dan de Atlantische Oceaan over naar Fort Lauderdale voor de officiële naamgevingsceremonie en een winterseizoen met cruises van vijf tot negen nachten naar het Caraïbisch gebied.

© foto NFT Celebrity Cruises

Klik hier voor meer nieuws