Windstar ruilt deze herfst Azië voor Tahiti

Windstar Cruises heeft haar geplande cruises in Azië voor de herfst van 2022 geannuleerd. De rederij verwijst naar de aanhoudende onzekerheid over de heropening van de havens in die regio. De aanpassing aan het programma heeft gevolgen voor zeven geplande routes op het all-suite schip Star Breeze, waaronder een oversteek van de Stille Oceaan tussen Alaska en Japan, twee Grand Japan-afvaarten, Island Hopping through Japan, Windstar Crew Hometowns: Philippines and Indonesia, Hidden Indonesia & the Great Barrier Reef en Edge of the Outback.

In plaats daarvan verlengt Star Breeze zijn Alaska-seizoen eind augustus met een extra afvaart (Alaskan Splendors), gevolgd door een West Coast Epicurean Extravaganza langs de kust van de Verenigde Staten, een oceaanreis van San Diego naar Tahiti en vijf afvaarten in Frans-Polynesië.

In oktober 2022 viert Windstar de 35ste verjaardag van de start van haar cruises in Tahiti. Ze was toen een van de eerste rederijen die overnachtingscruises in de regio aanbood. Alle afvaarten aan boord van Wind Spirit en Star Breeze op Tahiti zullen deelnemen aan de viering met speciale evenementen tijdens de cruise.

Op 11 november vertrekt Star Breeze dan op een reis naar Sydney, waar ze op 22 november aankomt voor een geplande chartercruise. De verschuiving maakt van de Tasman Sea Treasures: New Zealand Fjords & South Australia op 4 december Windstar’s eerste commerciële cruise in de regio. Dit najaar biedt de maatschappij voor het eerst een uitgebreid programma aan naar Nieuw-Zeeland en Australië. Daarbij bezoekt de Star Breeze kleine, zelden bezochte aanloophavens zoals Middle Percy Island.

“Omdat Japan, Hongkong, Taiwan, de Filipijnen en Zuid-Korea momenteel allemaal nog gesloten zijn voor cruises, sluit Windstar zich aan bij verschillende andere maatschappijen bij het nemen van de beslissing om cruises in Azië voor de herfst te annuleren”, zegt Windstar Cruises-voorzitter Christopher Prelog. “We hopen dat onze gasten deze fantastische routes omboeken naar volgend jaar.”

Klik hier voor meer nieuws