MSC Cruises geeft meer details World Europa vrij

Met nog amper zes maanden te gaan voor de lancering van de MSC World Europa heeft MSC Cruises meer details vrijgegeven over wat de maatschappij noemt “haar meest innoverende, meest technologisch vooruitstrevende en spannendste schip ooit”. Het nieuwe, door LNG-aangedreven vlaggenschip van de rederij is het eerste van het baanbrekende World Class-prototype met 22 dekken, een breedte van 47 meter, 2.626 hutten en meer dan 40.000 m² aan openbare ruimte. Voor MSC Cruises luidt deze “ultramoderne stedelijke metropool op zee” de toekomst van het cruisen in en zal ze een nieuwe standaard zetten voor de cruise-industrie.

Het kloppend hart van het schip wordt de 104 meter lange, 7 dekken hoge openlucht World Promenade. Het achterdek van het schip biedt een adembenemend uitzicht op zee. Gasten kunnen er dag en nacht terecht voor entertainment en al fresco dineren. Een van de blikvangers wordt de Venom Drop @ The Spiral van maar liefst 11 dekken hoog. De langste droge glijbaan op zee met een afdaling van 74 meter is meteen ook de leukste (en snelste) manier om van de top van het schip naar de promenade te gaan. Hiermee verbonden is de overdekte World Galleria met een oppervlakte van 303 m², LED-plafond en kinetische koepel de perfecte plek om te genieten van de verschillende bars, restaurants, winkels en boetieks.

33 bars en restaurants

De MSC World Europa neemt gasten mee op een gastronomische reis rond de wereld met 33 restaurants, bars en lounges, elk met een eigen stijl en sfeer. Het aanbod omvat onder meer zes specialiteitenrestaurants en twee gloednieuwe concepten voor MSC Cruises: Chef’s Garden Kitchen, de eerste hydrocultuurtuin waar de ingrediënten letterlijk in het middelpunt staan met microkruiden, salades en garnituren die aan boord worden gekweekt en geoogst en het mediterrane La Pescaderia die verfijning combineert met casual en familiedineren. Uiteraard zijn de bekende favorieten terug zoals Butcher’s Cut, Hola! Tacos & Cantina, Kaito Teppanyaki en Sushi bar.

Onder de 20 bars en lounges zijn er zeven gloednieuwe bar- en caféconcepten, waaronder de eerste microbrouwerij aan boord van een MSC-schip, een nieuwe ginbar en een cocktailbar die de kunst van de mixologie eert.

Het schip zal entertainment brengen voor alle leeftijden met grootschalige producties in het World Theatre met 1.153 zitplaatsen, meeslepende voorstellingen in de Panorama Lounge aan de achterzijde van het schip, interactief familie-entertainment in de Luna Park Arena en authentiek Boheems straattheater rondom het schip. Gasten kunnen zich bovendien uitleven in de roller-disco en de botsauto’s. De kinderruimte van de MSC World Europa wordt de grootste van de vloot, met meer dan 766 m² aan binnenruimte, 7 ruimtes voor verschillende leeftijdsgroepen van 0 tot 17 jaar, ontwikkeld in samenwerking met LEGO en Chicco. Ontspannen en tot rust komen kan in 7 zwembaden en 13 bubbelbaden. Nieuw hier is het Zen Pool-gebied voor volwassenen aan de achterzijde van het schip.

MSC Yacht Club van een hoger niveau

MSC World Europa zal beschikken over een uitgebreide en de meest luxueuze MSC Yacht Club met meer openbare ruimte, uitgebreide buitenruimtes en nieuwe stijlvolle suites, allemaal verpakt in het futuristische ontwerp van het schip. De verbeterde publieke ruimtes omvatten een opnieuw ontworpen zonnedek, voor het eerst verdeeld over twee niveaus en twee gloednieuwe ultra-ruimtelijke Owner-Suites die deel uitmaken van het exclusieve ‘schip in het schip’-concept met exclusieve key-cardtoegang.

MSC World Europa pakt verder uit met een innovatief accommodatieontwerp. Het schip zal zeven voor de rederij nieuwe en innovatieve huttypes bieden. Meer suites dan ooit hebben een eigen bubbelbad.

De MSC World Europa zal haar openingsseizoen in de Perzische Golf doorbrengen. Haar seizoen begint op 20 december met een speciale viernachtenreis van Doha in Qatar naar Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten. Het megaschip zal vervolgens weekcruises voorstellen van Dubai naar Abu Dhabi en Sir Bani Yas Island. Haar programma in de Golf wordt volgende winter verrijkt met haltes in de haven van Dammam in Saudi-Arabië, met een bezoek aan de Unesco-werelderfgoedlocatie Al Ahsa-oase en Doha, de futuristische hoofdstad van Qatar. De MSC World Europa vertrekt op 25 maart 2023 vanuit Dubai en zet koers naar de Westelijke Middellandse Zee voor zomercruises tussen Genua, Napels, Messina, Valletta, Barcelona en Marseille.

Klik en bekijk meer tekeningen van MSC World Europa.

© renderings MSC Cruises

Klik hier voor meer nieuws