Genting Dream vaart vanaf juni terug uit

Resort World Cruises start op 15 juni vanuit Singapore haar activiteiten met de Genting Dream. Het schip is gecharterd door de hotelgroep Resort World, eigendom van de familie Lim, de voormalige eigenaar en voorzitter van Genting Hong Kong en Dream Cruises. Het nieuwe cruisemerk komt er nadat de investeerders en het management geen akkoord konden bereiken met de vereffenaars over een doorstart van Dream Cruises. Genting Hong Kong en haar dochtermaatschappijen werden in januari failliet verklaard.

De nieuwe rederij opende intussen de boekingen voor de Genting Dream. Het schip zal tussen juni en september twee- en driedaagse minicruises ‘to nowhere’ aanbieden. Vanaf september hoopt Resort World Cruises langere cruises te kunnen aanbieden met transithavens in Maleisië, Thailand en Indonesië.

Tan Sri Lim, executive chairman van Resorts World Cruises: “Wij zijn 30 jaar geleden met onze cruiseactiviteiten begonnen in Singapore en zijn verheugd nu de eerste Resort World Cruises-afvaarten vanuit Singapore te lanceren. We zijn vastbesloten om van Singapore de leidende cruisehub in Azië te maken.”

Genting Dream liep in 2016 op de Meyer Werft van stapel. In 2020 verkocht Genting Hong Kong het schip aan een consortium van Chinese banken die het terug verhuurde aan Genting. Op die manier kan nu ook Resort World Cruises het vaartuig leasen. De overige twee schepen van Dream Cruises alsook de onafgewerkte Global Dream zitten nog steeds vast in de liquidatie van Genting.

Bij Star Cruises, de voormalige zusterrederij van Dream Cruises, viel de voorbije dagen het finale doek. De laatste bemanningsleden hebben de SuperStar Aquarius, SuperStar Gemini en Star Pisces verlaten. De schepen vertrekken binnenkort naar een sloopbedrijf waar ze worden ontmanteld.

Wat er met de voormalige Crystal-schepen gebeurt is nog niet duidelijk. Wellicht zullen die openbaar verkocht worden. De vraag is alleen of één kandidaat de hele vloot zal overnemen of de vaartuigen afzonderlijk zullen worden verkocht. Het is geweten dat de interesse voor het vorig jaar opgeleverde expeditieschip Crystal Endeavor zeer groot is. Ook voor het kwartet van vier identieke riviercruiseschepen is een tweede leven onder een nieuwe rederij en naam niet uitgesloten.

© archieffoto Meyer Werft

Klik hier voor meer nieuws