Vernieuwde Europa 2 in de vaart

De Europa 2 van Hapag-Lloyd Cruises heeft haar tweejaarlijkse werfbeurt bij Blohm+Voss in Hamburg afgerond. Naast moderniserings- en herstellingswerkzaamheden stond de werf ook in voor een technisch onderhoud van het luxeschip. Europa 2 heeft intussen haar eerste gasten ontvangen op een zesdaagse Oostzee-reis tussen Hamburg en Kiel via Gdansk en Kopenhagen.

“Onze twee luxeschepen, Europa en Europa 2 worden door de Berlitz Cruise Guide consequent bekroond met de hoogste 5-sterren plus rating. Het blijft ons streven om de beste schepen ter wereld te exploiteren. De regelmatige bezoeken aan de scheepswerf zijn daarom zeer welkome gelegenheden om voor de schepen te zorgen en nieuwe concepten aan boord te implementeren”, bevestigt Julian Pfitzner, CEO van Hapag-Lloyd Cruises.

Tijdens het refit van de Europa 2 kreeg de Club 2, die onder meer gebruikt wordt voor voordrachten, cabaret en comedy-optredens, een nieuw kleur- en lichtconcept. Warme aardetinten van groen over violet tot bruin geven de club een gevoel van gezelligheid. Aan de muren hangen grote digitale wandpanelen die afhankelijk van het vaargebied een wisselende inhoud krijgen. De bemanning serveert er dranken en snacks die aansluiten bij de bestemming. “Ons doel is dat onze gasten zich aan boord onderdompelen in de culturen waar we naartoe varen en ervan kunnen genieten met al hun zintuigen”, aldus Julian Pfitzner.

De kleinste gasten aan boord kunnen genieten van een kleurrijkere Knopf Club waar ze worden opgevangen door professioneel opgeleide begeleiders. Hier kunnen twee- en driejarigen de wereld en de dieren van Afrika ontdekken op het nieuwe motiefbehang. Omringd door olifanten en giraffen kunnen kinderen met houten spelletjes aan de muren hun fijne motoriek trainen. Het populaire ballenbad kan zowel voor activiteiten als ontspanning worden gebruikt. Wanneer deze is afgedekt, ontstaat er een bank die uitnodigt om comfortabel door het speciaal voor Europa 2 geïllustreerde Zoek en Vind-boek te bladeren.

Sportievelingen kunnen hun handicap verbeteren op twee nieuwe full-swing golfsimulatoren die tot de beste sport- en golfsimulator-ervaring in de branche behoren. Nauwkeurige meettechnologie, die de bal meet met behulp van infraroodlichtgolftechnologie, maakt de simulatie van de balvlucht zonder vertraging mogelijk. De graphics zijn zo bedrieglijk reëel dat ze verbazingwekkend veel lijken op een echt spel. Er is ook de mogelijkheid om te spelen op iconische kampioenschapsgolfbanen, zoals de Augusta National Golf Club in Georgia (VS), die in werkelijkheid alleen is gereserveerd voor geselecteerde leden.

Terwijl het grootste restaurant aan boord, Weltmeere, een harmonieuze design-upgrade krijgt met nieuwe stoelen, breidt het sushi-restaurant Sakura zijn assortiment uit. Technische toevoegingen maken het mogelijk om meer warme gerechten te serveren. Naast sushi en soepen kunnen gasten er genieten van warme bowls en Japanse specialiteiten zoals udon noedels en het fijnste Wagyū beef.

© foto Hapag-Lloyd Cruises

Klik hier voor meer nieuws