Schoorsteenbrand op Carnival Freedom

Donderdag is er brand uitgebroken in een schoorsteenvleugel aan boord van de Carnival Freedom. Het schip bevond zich op dat ogenblik samen met de Mardi Gras in de haven van Grand Turk op de Turks- en Caicoseilandengroep. Het noodhulpteam van het Carnival-schip had de schoorsteenbrand snel onder controle. Op het ogenblik van het incident bevonden zich 2.504 gasten en 972 bemanningsleden aan boord. Niemand raakte gewond. Carnival Freedom was afgelopen maandag vanuit Port Canaveral vertrokken voor een vijfdaagse cruise naar de Caraïben.

Het technische team van Carnival is een onderzoek gestart om de schade op te meten. Wel staat vast dat het schip zijn route niet kan verderzetten. De lokale autoriteiten hebben het schip intussen de toelating gegeven om het land te verlaten. Carnival Cruise Line heeft een noodplan uitgewerkt om alle gasten te repatriëren.

De volgende cruise van Carnival Conquest, gepland voor vandaag, 27 mei vanuit Miami, is geannuleerd. Het vaartuig vertrekt naar Grand Turk om de Freedom-gasten op te pikken en terug naar Port Canaveral te vervoeren. Carnival Conquest wordt morgen, zaterdag in Grand Turk verwacht en zal maandag met de getroffen gasten in Port Canaveral (Florida) aankomen. Carnival Conquest keert dan terug naar Miami waar haar volgende cruise met een dag wordt uitgesteld en de nieuwe gasten op 31 mei aan boord gaan.

Zodra alle passagiers de Carnival Freedom hebben verlaten, vertrekt het schip naar Freeport voor de nodige herstellingswerken. Als gevolg van het ongeval is de volgende afvaart van de Carnival Freedom vanuit Port Canaveral alvast geannuleerd. Gasten die geboekt hadden op de getroffen afvaarten van de Carnival Conquest en Carnival Freedom zijn intussen op de hoogte gebracht van deze wijzigingen. Carnival verontschuldigde zich bij alle getroffen gasten en bedankt in een mededeling de bemanning die de situatie op het schip effectief en volgens de veiligheidsprotocollen heeft afgehandeld.

© foto Carnival Cruise Line

Klik hier voor meer nieuws