Fincantieri laat Explora I te water

Op de Fincantieri-werf in Monfalcona vond de tewaterlating van de Explora I van Explora Journeys plaats. De cruisedivisie van de MSC Group bestelde in 2018 op de Italiaanse scheepswerf vier schepen voor deze nieuwe luxebrand. Explora I komt in mei 2023 in de vaart met zusterschepen gepland voor de zomer 2024 en de loop van 2025 en 2026.

De schepen zullen plaats bieden aan 922 gasten die verblijven in de grootste gastensuites en residenties op zee. Ze genieten tijdens de reis van ruime recreatiedekken met drie buitenzwembaden en een vierde zwembad met openschuifbaar glazen dak. De Explora-schepen beschikken verder over een tiental bars en restaurants, een wellness- en fitnesscentrum, casino en kunstgalerij.

Explora Journeys wil een nieuwe categorie in luxe lifestyle-reizen creëren, gericht op de volgende generatie veeleisende luxereizigers met een breed scala aan nieuwe gastervaringen en activiteiten, royale openbare ruimtes en een innovatief ontwerp. De hele vloot zal worden uitgerust met de nieuwste en meest geavanceerde maritieme technologieën om het milieu en duurzaamheid te ondersteunen.

Bekijk de eerste renderings van het schip.

© foto Explora journeys – Fincantieri

Klik hier voor meer nieuws