Met Seabourn Sojourn is hele Seabourn-vloot terug

Met het vertrek van de Seabourn Sojourn vanuit Athene heeft de ultra-luxe cruisemaatschappij voor het eerst sinds maart 2020 alle vijf haar schepen in gebruik. Deze zomer zal Seabourn Sojourn zich bij Seabourn Encore en Seabourn Quest voegen in de Middellandse Zee, terwijl Seabourn Ovation Noord-Europa aandoet en Seabourn Odyssey Alaska verkent. De opwinding voor de maatschappij gaat deze zomer verder wanneer Seabourn Venture, de eerste van de twee speciaal gebouwde expeditieschepen aan zijn inaugurele reis begint.

 “Vandaag is een belangrijke mijlpaal voor de hele Seabourn-familie en we zijn zo ongelooflijk blij dat al onze schepen weer in de vaart zijn”, aldus Seabourn-president Josh Leibowitz. “De teamleden van Seabourn Sojourn hebben uitgekeken naar deze dag en stonden ​​te popelen om gasten weer aan boord te verwelkomen en hen de beste service, verwennerijen en speciale ‘Seabourn Moments’ te bieden gedurende hun tijd bij ons.”

Seabourn Sojourn, een ster in de categorie van kleine schepen voor 450 gasten, wenkt zowel naar doorgewinterde als nieuwe reizigers met een ultraluxe reiservaring die ervoor zorgt dat gasten door de jaren heen steeds vaker terugkomen. Op zijn eerste afvaart vertrok het schip dinsdag voor een tiendaagse reis van Athene naar Valletta. Sojoun stelt tot half oktober zevendaagse reizen door de westelijke Middellandse Zee voor tussen Barcelona en Rome, afgewisseld met tien- en elfdaagse reizen tussen Monte Carlo en Barcelona met bezoeken aan bestemmingen als Tanger, Gibraltar en Malta.

Combinatiereizen

Er zijn ook langere combinatiereizen beschikbaar zoals een 21-daagse rondreis door de Middellandse Zee vanuit Barcelona op 17 juli en een opeenvolgende 14-daagse rondreis langs de Franse, Spaanse en Italiaanse rivièra vanuit Rome op 14 augustus. Het seizoen omvat op 21 augustus ook een speciale Rock -n-Roll ’80s themareis. Vanaf half oktober richt Seabourn Sojourn zich op Spanje en Portugal en vaart op twee reizen naar de Canarische Eilanden. Op 6 november neemt Seabourn Sojourn afscheid van Europa en steekt de Atlantische Oceaan over tijdens een 12-daags herfstverblijf met aankomst in Miami. Daarna volgen vier rondreizen naar het Caraïbisch gebied.

Het schip gaat vervolgens de wereld rond op een 140-daagse buitengewone ontdekking. Die start op 6 januari 2023 in Miami en eindigt vier maanden later in Barcelona. Seabourn Sojourn zal de Stille en de Indische Oceaan oversteken en de Atlantische Oceaan langs de kust van Afrika doorkruisen. Onderweg stopt het luxeschip in beroemde havens zoals Papeete, Sydney, Melbourne, Perth, Mombasa, Kaapstad, Durban, Dakar en Casablanca. Op het vaarschema staan ook een aantal kleine, verborgen juweeltjes in de Stille Zuidzee, Paaseiland, Papoea-Nieuw-Guinea, West-Australië, de Seychellen, Kaapverdië en West-Afrika. De wereldreis omvat 61 bestemmingen en 32 landen, inclusief overnachtingen in 10 steden en verlengde verblijven tot laat in de avond in 16 havens. Kortere segmenten van 21 tot 81 dagen zijn beschikbaar voor reizigers die niet de volledige duur van de reis kunnen meevaren.

© foto Seabourn

Klik hier voor meer nieuws