Royal Caribbean werkt aan een duurzame cruise-industrie

De Royal Caribbean Group heeft haar 14de duurzaamheidsverslag gepubliceerd. Daarin geeft de rederij een jaarlijkse update van haar inspanningen op het vlak van milieu, duurzaamheid en aandacht voor de maatschappij bij Royal Caribbean International, Celebrity Cruises en Silversea Cruises. De publicatie van het Seastainability Report 2021 volgt op de recente aankondiging dat de Royal Caribbean Group zich heeft gecommitteerd aan een nieuw vijfjarige samenwerking met het Wereld Natuur Fonds (WWF). Het WWF zal als vlaggenschippartner het bedrijf helpen om duurzame bedrijfspraktijken te blijven vestigen op gebieden als emissies, duurzaam toerisme en meer.

“Bij de Royal Caribbean Group zijn we allemaal gefocust op het leveren van de best mogelijke vakanties en doen dit op een verantwoorde manier”, zegt Jason Liberty, CEO van Royal Caribbean Group. “Dit rapport weerspiegelt onze toewijding aan voortdurende innovatie en het opbouwen van een duurzame cruise-industrie.” Centraal in het Environmental, Social and Governance (ESG) Report staan de inspanningen van de rederij om koolstofarm te worden, met name via de Destination Net Zero-strategie van het bedrijf. Die is erop gericht om Science-Based Targets (SBT) vast te stellen en tegen 2050 netto nul-emissies te bereiken.

Destination Net Zero, samen met andere ESG-initiatieven, zal ervoor zorgen dat de Royal Caribbean Group ambitieuze en meetbare doelen ontwikkelt voor een voortdurende vermindering van de CO2-uitstoot, duurzame bedrijfsontwikkeling en groei, duurzaam toerisme en afvalbeheer. Destination Net Zero belichaamt volgens de rederij de focus van de Royal Caribbean Group om als katalysator te dienen voor innovatie in de industrie. De belangrijkste krachtpunten zijn:

– de ontwikkelingen op het vlak van een hybride brandstofcelontwerp dat nul-uitstoot in de haven mogelijk maakt.

– het toekomstbestendig maken van de scheepsbouwportfolio van het bedrijf door brandstofflexibiliteit en innovatie die ervoor zorgen dat elke nieuwe scheepsklasse 20 procent energiezuiniger is dan zijn voorganger.

– de ontwikkeling van technologieën voor afvalbeheer die afval kunnen omzetten in energie.

– de uitrusting van de schepen voor walstroom zodat ze in de havens kunnen aansluiten op lokale elektriciteitsnetten zodra de nodige installaties beschikbaar zijn.

Meer details van het duurzaamheidsrapport zijn te lezen op www.royalcaribbeangroup.com/sustainability.

© foto Royal Caribbean

Klik hier voor meer nieuws