Vrouwelijke kapitein voor Explora I

Serena Melani wordt de kapitein van de Explora I, het eerste van vier schepen voor Explora Journeys dat in mei 2023 in de vaart komt. Melani’s indrukwekkende achtergrond leidde er in 2020 toe dat ze met de lancering van de Seven Seas Splendor ‘s werelds eerste vrouwelijke kapitein werd die een cruiseschip uit een scheepswerf haalde. Serena startte haar loopbaan in 2010 als Bridge Officer bij Regent Seven Seas Cruises en promoveerde in 2016 tot Master, wat ertoe leidde dat ze de eerste vrouwelijke kapitein en eerste in Italië geboren vrouwelijke cruiseschip-kapitein werd. Ze is geboren en opgegroeid in Livorno en verdeelt haar tijd tussen Italië en haar huis in Kroatië, waar ze met haar man woont.

Pierfrancesco Vago, Executive Chairman van de cruisedivisie van de MSC Group: “Het is verheugend om te zien hoe kapitein Melani zich bij onze Explora Journeys voegt op dit belangrijke moment terwijl we ons voorbereiden om met Explora I de zeeën op te gaan. Ze vertegenwoordigt alles wat ik en de oprichtende familie Aponte voor ogen hadden voor ons nieuwe luxe lifestyle-merk als een ontwrichtende kracht in onze sector die het diverser en inclusiever zal maken. We kijken ernaar uit om meer ervaren vrouwelijke officieren te verwelkomen bij het merk en onze cruise-divisie.”

Michael Ungerer, Chief Executive Officer Explora Journeys voegde toe: “We zijn verheugd dat kapitein Melani ons vergezelt bij Explora Journeys en Explora I leidt in de richting, stijl en mentaliteit die we voor ogen hadden voor ons eerste schip. Explora Journeys biedt verrijkende ervaringen om de wereld te verkennen en een ‘Ocean State of Mind’ te bereiken. Kapitein Melani zal ons eerste schip naar een aantal opmerkelijke, zowel bekende als buiten de gebaande paden bestemmingen over de hele wereld sturen met haar ongelooflijke ervaring, evenals haar passie voor verkenning en respect voor de oceaan en de natuur.”

Met de overstap naar Expora Journeys begint Serena Melani aan een nieuw hoofdstuk en avontuur in haar carrière. “Ik was erg onder de indruk van de liefde, het respect en de kennis die onze eigenaren, de familie Aponte Vago, hebben voor de oceaan. Hun persoonlijke betrokkenheid en zorg in elk detail van het project, om iets unieks op de markt te leveren, is inspirerend. Ik ben opgegroeid aan de Toscaanse kust en vind het geweldig om deel uit te maken van een Europees luxe lifestyle-merk en om het roer over te nemen van Explora I.”

© foto Explora Journeys – Marianna Santoni

Klik hier voor meer nieuws