Eerste afvaart Seabourn Venture geschrapt

Seabourn schrapt de eerste afvaart van haar expeditieschip Seabourn Venture. Het vaartuig zou op 15 juli in Tilbury (Londen) in de vaart komen met een twaalfdaagse ‘Northern Isles and the Viking Homeland’-reis richting Tromsø. De lancering is nu gepland op 27 juli in Noorwegen. Het daaropvolgende programma blijft behouden.

Volgens Seabourn heeft de T. Mariotti-werf ondanks het continue werk en de substantiële inspanningen extra tijd nodig voor de definitieve oplevering en inspecties. “We zijn niet bereid concessies te doen aan kwaliteit, veiligheid of de ervaring van de gasten. Daarom moeten we helaas de eerste reis annuleren.”

“Om het schip bedrijfsklaar te maken, moeten er voor de eerste reis een aantal mijlpalen worden bereikt. Die zijn, ondanks een strikte planning en een hoge personeelsbezetting, niet gehaald. De laatst overgebleven problemen zijn klein. Ze moeten echter worden opgelost om de oplevering van het vaartuig te voltooien.” De betrokken passagiers zijn intussen ingelicht over de afgelasting.

Het gaat al om het vierde uitstel voor de Seabourn Venture. Het eerste expeditieschip van de luxerederij zou oorspronkelijk al twee jaar geleden zijn gelanceerd. De ingebruikneming van het zusterschip Seabourn Pursuit is reeds uitgesteld tot 2023.

Ook Resilient Lady uitgesteld

Virgin Voyages kondigt aan dat de lancering van haar derde schip, Resilient Lady, wordt uitgesteld tot het tweede kwartaal van 2023. Het vaartuig zou midden augustus in Piraeus (Athene) zijn eerste klanten ontvangen. De bouw liep echter vertraging op. Bijgevolg komt het resortschip pas volgend voorjaar in Griekenland in de vaart. Hierdoor vervalt ook het eerste seizoen in het Caraïbisch gebied. Resilient Lady zou volgende winter Puerto Rico als uitvalsbasis krijgen.

In een reactie schrijft Virgin Voyages het uitstel toe aan de wereldwijde vertragingen in de bevoorradingsketen, de uitdagingen om de nodige bemanningsleden te vinden en de problemen in Oost-Europa. De gasten worden de volgende dagen ingelicht. Zij kunnen kiezen tussen een future voyage credit ter waarde van 200 procent van het betaalde bedrag of een terugbetaling plus een cruisetegoed van 25 procent. Het is niet uitgesloten dat het uitstel van het derde schip ook gevolgen zal hebben voor de Brilliant Lady, het vierde schip in de reeks.

© foto Seabourn

Klik hier voor meer nieuws