The Ritz-Carlton’s Evrima rond vaartesten af

Evrima, het eerste cruiseyacht van The Ritz-Carlton Yacht Collection heeft met succes haar vaartesten afgerond. Op 6 augustus komt het luxeschip voor 298 gasten in Piraeus (Athene) in de vaart. Evrima vaart tot begin november in de Middellandse Zee en steekt vervolgens vanuit Lissabon de Atlantische Oceaan over richting Bridgetown (Barbados) voor haar winterseizoen in de Caraïben. Bekijk beelden van het schip.

De bouw van de Evrima was een parcours met hindernissen. Het eerste schip van The Ritz-Carlton Yacht Collection moest al drie jaar geleden zijn eerste gasten ontvangen. Problemen met de werf en de Covid-pandemie schoven de lancering steeds verderop.

Intussen heeft The Ritz-Carlton ook de verdere uitbreidingsplannen voor haar Yacht Collection gewijzigd. De eerder geplande zusterschepen voor de Evrima komen er niet. In de plaats kondigde de hotelgroep in maart van dit jaar de bestelling aan van twee superjachten op de Chantiers de l’Atlantique in Saint-Nazaire. De Ilma en Luminara worden respectievelijk in 2024 en 2025 gelanceerd. De nieuwe generatie schepen kan 456 gasten ontvangen tegenover 298 op de Evrima. De speciaal ontworpen superjachten krijgen de hoogste ruimteverhoudingen op zee en zullen vloeibaar aardgas als belangrijkste brandstofbron hebben.

© foto The Ritz-Carlton Yacht Collection

Klik hier voor meer nieuws