Windstar neemt vernieuwde Star Pride in de vaart

Windstar Cruises nam donderdag in Piraeus (Athene) met de Star Pride het derde en laatste vernieuwde Star Plus Class-jacht in de vaart. De drie jachten Star Breeze, Star Legend en Star Pride maakten de voorbije jaren in samenwerking met de Fincantieri-scheepswerf in Palermo het voorwerp uit van een complex verlengings- en transformatieproject. De verbouwingen vertegenwoordigden een investering van meer dan 250 miljoen USD.

Star Breeze was het eerste schip dat in juni 2021 na de verbouwing werd gelanceerd. Star Legend volgde in september 2021 en nu is ook de Star Pride terug in dienst. De schepen werden voorzien van nieuwe suites en uitgebreide openbare binnen- en buitenruimtes. De jachten zijn ook milieuvriendelijker met nieuwe efficiënte motoren, generatoren en geavanceerde afvalwaterzuiveringssystemen.

Alle drie de jachten stegen in maximale capaciteit van 212 gasten naar 312 en bieden meer van wat de klanten van Windstar willen, zoals extra eetervaringen. Zo kunnen de passagiers op de geüpgrade schepen genieten van een buitenbarbecueconcept met grillgoeroe Steven Raichlen en een Spaans restaurant met kleine schotels van Anthony Sasso, een van de jongste chef-koks die door de Michelingids is erkend. Verder beschikken de schepen over een volledig uitgerust spa- en fitnesscentrum, een elegant overloopzwembad en meer buitenterras.

“Dat we dit project te midden een wereldwijde pandemie hebben voltooid, is ronduit verbazingwekkend”, zei Windstar-president Christopher Prelog. “We zijn onze eigenaars en partners dankbaar dat ze zich eraan hebben gehouden, en onze klanten voor hun enthousiasme en steun voor deze nieuwe producten. We zien onze hoogste gasttevredenheid op de nieuwe Star Class-jachten, met de hoogste scores in de geschiedenis van ons merk. Onze gasten en reisadviseurs zijn dol op het product dat we van de Star Class hebben gemaakt.”

De Windstar-vloot bestaat uit drie all-suite jachten en drie klassieke zeiljachten die nu allemaal terug in de vaart zijn. De vaartuigen bieden alle voorzieningen, maar blijven klein genoeg om de kleine havens en waterwegen van de wereld te blijven bezoeken. Bij de maatschappij moeten alle passagiers en bemanningsleden gevaccineerd zijn. Voor de gezondheid van de opvarenden heeft Windstar daarnaast een aantal gezondheids- en veiligheidsmaatregelen uitgewerkt, waaronder testen en hightech-luchtfiltratie.

© foto Windstar Cruises

Klik hier voor meer nieuws