Het Icon-raadsel

Begin dit jaar berichtten we al over het mysterieuze bolvormige object voor Icon of the Seas. In de recentste update over de bouw van het nieuwe Royal Caribbean-schip heeft de rederij een nieuwe teaser gepubliceerd. De bol met 578 aluminium buitenpanelen heeft een doorsnede van iets meer dan 15 meter. Volgens de info in de jongste video-update weegt het object 175 ton. De bouw nam zo’n 45.000 manuren in beslag. Waarvoor ze uiteindelijk dient of welke voorziening ze in petto heeft, blijft intussen een geheim.

Op sociale media is heel wat te doen rond dit onbekende object. Sommigen maken de vergelijking met de MSG Sphere die gebruikt wordt als een entertainment arena in Las Vegas. Andere gokken op een nieuwe 360 graden-attractie. De bol heeft in alle geval niks te maken met de LNG-tanks. Die zijn namelijk heel wat groter en werden afgelopen herfst al geïnstalleerd op het schip. Klik hier om de video te bekijken. Op basis van de beelden weten we op dit ogenblik alleen dat de bol ergens midscheeps is geplaatst.

Icon of the Seas wordt het eerste schip van de nieuwe, gelijknamige scheepsklasse van Royal Caribbean International. Het vaartuig is in aanbouw bij Meyer Turku in Finland. De lancering is gepland voor het najaar van 2023. In 2025 en 2026 volgen nog twee zusterschepen. Tot op heden heeft de cruiserederij nog praktisch geen details over deze reeks vrijgegeven.

© foto en video Royal Caribbean International

Klik hier voor meer nieuws