Resorts World Cruises start afvaarten vanuit Singapore

De Genting Dream van Resorts World Cruises vat vanavond haar eerste afvaart aan vanuit Marina Bay Cruise Centre Singapore. Het schip van Dream Cruises werd recent overgekocht door de familie Lim, de voormalige eigenaar en voorzitter van het failliete Genting Hong Kong. Genting Dream stelt in een eerste fase twee- en driedaagse minicruises ‘to nowhere’ voor. Vanaf de zomer zal Resorts World Cruises op deze korte reizen Bintan en Batam in Indonesië aanlopen. Dit najaar volgen dan ook vijfdaagse cruises naar bestemmingen als Penang, Langkawi, Melaka en Kuala Lumpur in Maleisië, North Bali, Bintan en Surabaya in Indonesië, Phuket en Krabi in Thailand.

De Genting Dream liep in 2016 op de Meyer Werft in Duitsland van stapel. Ze beschikt over 35 restaurants en bars, een resem aan voorzieningen voor gezinnen en een grote verscheidenheid aan accommodatie-opties van binnenhutten tot suites en de luxe-enclave ‘The Palace’ als schip-in-het-schip. De nieuwe eigenaars willen een persoonlijke lifestyle-cruise aanbieden met een internationale flair. De rederij maakt deel uit van Resorts World met 46 hotels en resorts in 8 landen, goed voor 80 miljoen bezoekers per jaar.

Royal Caribbean

Resorts World is niet de enige die cruises vanuit Singapore voorstelt. Ook Royal Caribbean hervatte haar afvaarten vanuit de Aziatische stadstaat. Deze drie- en vierdaagse cruises staan open voor westerse toeristen maar omvatten nog geen aanloophavens. Pas vanaf 30 juni zal Spectrum of the Seas op deze minicruises opnieuw afmeren in Penang en Kuala Lumpur vooraleer terug te varen naar Singapore. Net als Resorts World voegt Royal Caribbean dit najaar vijfdaagse cruises toe. Het schip zal op die afvaarten ook Phuket bezoeken.

Spectrum of the Seas, het eerste schip van de Quantum Ultra Class kwam in het voorjaar van 2019 in Shanghai in de vaart. De Covid-pandemie legde de afvaarten het daaropvolgende jaar stil. De rederij had afgelopen zomer gehoopt op een hervatting vanuit Hongkong. Door de aanslepende crisis en de lockdowns in China, besliste Royal Caribbean het resortschip over te hevelen naar Singapore. Voor de volledigheid: Spectrum of the Seas is een zusterschip van Odyssey of the Seas die deze zomer voor het eerst in de Middellandse Zee vaart.

© foto Meyer Werft en Royal Caribbean International

Klik hier voor meer nieuws