Glenn Verelst: “Homeporting is onze grootste troef”

Reizigers in België en Nederland houden eraan in eigen regio te kunnen inschepen aan boord van een cruiseschip. Ook voor touroperators zijn de vertrekken vanuit Nederland een belangrijk gegeven waarop ze kunnen inspelen met eigen groepen en bustransfers naar de vertrekhaven. Holland America Line trekt gretig deze kaart en speelt bovendien het voordeel van haar Nederlandse roots uit.

Glenn Verelst, Senior Business Development Manager Holland America Line: “Homeporting is voor Holland America Line zeker voor Nederland en Vlaanderen onze grootste troef. In tijden van corona en stijgende energieprijzen kiezen de mensen voor een vertrek korter bij huis. Ze betalen geen fueltoeslag op de vluchten en kunnen heel makkelijk met de trein, wagen of bus het schip bereiken.

Ons succes heeft echter niet alleen te maken met het korte traject naar de vertrekhaven, maar ook met de Nederlandstaligheid aan boord van onze schepen. Voor mensen die nog niet eerder hebben gecruised zijn de Nederlandstalige omroepingen, de Nederlandstalige programma’s en de aanwezigheid van heel wat Nederlandstalig personeel een belangrijk voordeel ten opzichte van andere rederijen die soortgelijke routes aanbieden.”

Holland America Line biedt dit zomerseizoen een waaier aan afvaarten met de Rotterdam vanuit Amsterdam. Verelst: “Eigenlijk hadden het er nog meer moeten zijn, maar Holland America Line heeft van april tot half september de Volendam verhuurd aan de stad Rotterdam voor de tijdelijke huisvesting van Oekraïense vluchtelingen. Daarnaast plant HAL op 15 oktober een speciale trans-Atlantische oversteek vanuit Rotterdam via Plymouth (Engeland) naar New York en Fort Lauderdale. Die dag is het namelijk exact 150 jaar geleden dat de Rotterdam I de allereerste Atlantische oversteek voor Holland America Line aanving. Deze afvaart is intussen al ruime tijd volgeboekt, vooral met Amerikaanse vaste klanten.”

Deze crossing geeft meteen het startschot voor het jubileumjaar van de rederij. Binnenkort zal Holland America Line hierover meer details vrijgeven. “Op 18 april 2023 bestaan we effectief 150 jaar. Er zal nogal wat gebeuren op het vlak van speciale afvaarten en evenementen. Ik kan er nog niet veel over vertellen, maar de stad Rotterdam en ons nieuwste schip Rotterdam zullen centraal staan op de viering.”

Ook in 2023 plant Holland America Line een 20-tal afvaarten vanuit Amsterdam en Rotterdam. Die worden verzorgd door de Rotterdam, Zuiderdam en de Nieuw Statendam die tijdens de zomer Kopenhagen als homeport heeft, maar eveneens enkele afvaarten van/tot Rotterdam en cruises tussen Rotterdam en Kopenhagen zal aanbieden.

Klik hier voor de  volledige lijst van Holland America Line-vertrekken vanuit Nederland voor dit en volgend jaar.

© foto Holland America Line

Klik hier voor meer nieuws