Explora I spendeert de zomer 2024 in Alaska

Explora Journeys zal tijdens de zomer 2024 Alaska bezoeken. Het luxe lifestyle-reismerk van de MSC Group zal er met de Explora I drie vaarschema’s van 10 en 11 nachten voorstellen vanuit Vancouver.  Die zullen gasten een kans bieden om de ongerepte wildernis van Alaska vanuit een uniek perspectief te verkennen. De Alaskan Journey loopt van 6 mei 2024 tot 28 augustus 2024.

De ‘Remote Wrangell en Spectacular Sitka Inaugural Alaskan Journey’ vertrekt op 6 mei 2024 vanuit Vancouver. Op deze reis van 11 nachten bezoekt het schip de Inside Passage, Wrangell, Tracy Arm Fjord, Juneau, Sitka, Skagway, Ketchikan, Misty Fjord en Victoria. Daarnaast zal Explora I vier maal de ‘Sailing the Whale’s Highway’ voorstellen. Dit vaarschema van 11 nachten omvat de Inside Passage, Ketchikan, Icy Strait Point (Hoonah), de Hubbard-gletsjer, Valdez, Juneau, Sitka en Victoria. Het derde programma ‘Journey of the Glaciers’ is een reis van 10 nachten die de kustlijnen bezoekt met de Inside Passage, Wrangell, Juneau, Sitka, Skagway, Tracy Arm Fjord, Ketchikan, Misty Fjord en Victoria. Ook deze route wordt vier maal gevaren.

Michael Ungerer, Chief Executive Officer van Explora Journeys: “De Alaska-ervaring van Explora Journeys zal inspireren en opwinden, vooral voor diegenen die nieuwsgierig zijn naar opmerkelijke verkenningen. Explora Journeys combineert luxe en avontuur, van hoge bergen, Arctische toendra, gigantische rivieren, fjorden en gletsjers tot diepe, bevroren oceanen en levendige dieren in het wild. Deze reizen bieden gasten ook de mogelijkheid om onze filosofie, de Ocean State of Mind, te ervaren, een verheven gemoedstoestand geïnspireerd door de zee, even ongrijpbaar als gewild.”

Elke reis heeft volgens de rederij haar eigen persoonlijkheid en kans op avontuur door het gekraak van de Mendenhall-gletsjer te ervaren, over de uitgestrekte wildernis te vliegen of de natuur op zijn krachtigst te observeren met waarnemingen van bruine beren tot bultruggen. Voor degenen die het in een langzamer tempo willen doen, zijn er tal van opties waarbij het ecotoerisme op de voorgrond staat en gasten zich verrijkt voelen door hun verbinding met de natuur en de wildernis. Zowel aan boord als aan wal krijgen gasten ruimschoots de gelegenheid om de keuken van Alaska te ontdekken van vis en lokaal geproduceerde zeevruchten tot wild.

© rendering Explora Journeys

Klik hier voor meer nieuws