Royal Caribbean wil samen met Elon Musk supersnel internet aanbieden

De Royal Caribbean Group heeft bij het Amerikaanse ministerie voor Telecommunicatie een aanvraag ingediend om Elon Musk’s Starlink hogesnelheidsinternet te mogen aanbieden op haar schepen. Starlink van Space Exploration Technologies Corporation (SpaceX), het ruimtetransportbedrijf van Musk, biedt breedband-internet aan via een netwerk van satellieten.

In de brief aan de US Federal Communications Commission (FCC) wijst Royal Caribbean op de groei van de clouddiensten waardoor er behoefte is aan een nog sneller internet aan boord van de schepen. “Door samen te werken met SpaceX Services zijn we van mening dat we een echte oplossing voor de volgende generatie schepen hebben gevonden die voldoet aan de strenge technische en operationele vereisten die in overeenstemming zijn met onze groeiplannen. Wij geloven dat onze samenwerking met SpaceX, de eerste in zijn soort in de cruise-industrie, de norm zal stellen voor andere cruise-operatoren en een sprong zal betekenen in termen van gastervaring en bedrijfsvoering op zee.”

De huidige Voom-internetservice van Royal Caribbean, gebaseerd op het satellietennetwerk van O3b, was enkele jaren geleden een voorloper onder de cruiserederijen. Andere rederijen stellen intussen nieuwere en snellere systemen voor. Daarom wil Royal Caribbean ook haar service upgraden. De Starlink die de rederij voor ogen heeft, haalt downloadsnelheden die tot 500 keer hoger liggen dan wat de schepen vandaag kunnen verstrekken en zelfs straffer zijn dan wat de Belgische internetproviders hun particuliere gebruikers momenteel aanbieden.

© foto SpaceX-Pixabay

Klik hier voor meer nieuws