Uitstel voor lancering Norwegian Viva

Norwegian Cruise Line annuleert de eerste en tweede afvaart van de nieuwe Norwegian Viva. Het tweede schip van de Prima-reeks zou net voor de zomer van 2023 in de vaart komen. Zopas zijn echter de inaugurele afvaart van 15 juni vanuit Lissabon naar Civitavecchia (Rome) en Triëst afgelast. Ook de daaropvolgende cruise op 24 juni tussen Italië en Piraeus (Athene) wordt geschrapt.

In een reactie schrijft de rederij het uitstel toe aan de wereldwijde problemen in de toeleveringsketen. Die hebben een invloed op alle industrieën. Ook de Fincantieri-werf die de schepen voor Norwegian Cruise Line bouwt, ontvangt niet op tijd de noodzakelijke onderdelen.

De geboekte gasten en de betrokken reisagenten zijn intussen ingelicht over de beslissing. De getroffen passagiers ontvangen een volledige terugbetaling. Zij hoeven geen verdere actie te ondernemen. Daarbovenop ontvangen ze een korting van 10 procent op een volgende boeking tot juni 2023.

Norwegian Viva is in aanbouw op de Fincantieri-werf in Marghera nabij Venetië. Ze is het tweede schip van de Prima-klasse. Ook de afwerking van het eerste schip, Norwegian Prima, heeft vertraging opgelopen. NCL moest de eerste afvaart op 17 augustus aanstaande en de geplande voorstelling in Amsterdam afgelasten. De eerste reis wordt nu de doopcruise op 25 augustus vanuit IJsland. Norwegian Prima overnacht de eerste avond in Reykjavik waar popster Katy Perry het schip tijdens de naamgevingsceremonie zal dopen. De Prima vaart vervolgens via Cork in Ierland en Portland in Zuid-Engeland naar Le Havre, Zeebrugge (2 september) en Amsterdam (3 september).

Norwegian Prima en Norwegian Viva bieden in een dubbele bezetting plaats aan 3.200 gasten. Ze zijn de eerste vaartuigen in een reeks van zes schepen die NCL in Italië heeft besteld.

© rendering Norwegian Cruise Line

Klik hier voor meer nieuws