Lancering The Ritz-Carlton’s Evrima weer maand uitgesteld

We zijn de tel kwijt hoeveel keer gedurende de afgelopen twee jaar het eerste jacht van The Ritz-Carlton Yacht Collection werd uitgesteld. Deze week kwam daar opnieuw een maand bij. De lancering van de Evrima is nu opgeschoven naar eind augustus. De eerste gasten gaan op 31 augustus in Athene aan boord.

De nieuwe vertraging heeft volgens de rederij te maken met langdurende stakingen door staalbewerkers in Spanje en in het bijzonder de protesten aan de poorten van de Astander-werf in Santander. Daar wordt de laatste hand gelegd aan de afwerking van het cruisejacht. In een mededeling zegt de rederij dat zij, de werf noch de onderaannemers betrokken waren bij de acties. Door het zware protest en barricades konden de arbeiders de werf niet betreden en was het bijgevolg onmogelijk de Evrima af te werken.

The Ritz-Carlton Yacht Collection wijst er verder op dat de jongste maanden flinke vooruitgang is geboekt en de vaartesten zeer succesvol zijn verlopen. Volgens CEO Douglas Prothero geniet de veiligheid van de werklui op het schip echter de hoogste prioriteit.

Het nieuwe uitstel betekent dat de eerste cruise pas op 31 augustus start. Vanaf die datum zal Evrima het eerder gepubliceerde programma volgen. Gasten op de afgelaste afvaarten kunnen opteren voor een andere cruise in 2022, 2023 en 2024 of een terugbetaling vragen aan The Ritz-Carlton. Bekijk hier beelden van het cruiseyacht.

© foto The Ritz-Carlton Yacht Collection

Klik hier voor meer nieuws