Rederijen keren in Alaska terug naar mondmaskerplicht

Diverse cruisemaatschappijen verplichten op hun afvaarten in Alaska opnieuw het dragen van een mondmasker. De beslissing volgt op de stijging van het aantal coronabesmettingen in de staat. Volgens de Amerikaanse kranten hebben onder meer Holland America Line, Princess Cruises en Lindblad Expeditions het mandaat terug ingevoerd.

Tot nader order verplichten Princess en Holland America het dragen van een mondmasker in alle binnenruimtes, behalve tijdens het eten of drinken. Ook Lindblad Expeditions heeft een gelijkaardig protocol aangekondigd. Andere rederijen raden (voorlopig) alleen niet-gevaccineerde gasten sterk aan om aan boord een mondkapje te dragen.

Hoewel het aantal besmettingen met de nieuwste Omikron-subvariant ook in Europa stijgt, zijn er bij ons nog geen nieuwe maatregelen. Wel blijven de meeste rederijen behalve een volledige vaccinatie ook een antigeen- of PCR-test eisen voor de inscheping.

© foto Pixabay

Klik hier voor meer nieuws