Voormalige Crystal-schepen varen in 2023 weer uit

De A&K Travel Group (Abercrombie & Kent), eigendom van Geoffrey Kent en de Heritage Group van Manfredi Lefebvre d’Ovidio, tevens medevoorzitter van A&K, zijn de nieuwe eigenaars van de Crystal Serenity en Crystal Symphony. De A&K-groep heeft ook de naam Crystal Cruises gekocht. De twee schepen worden grondig gerenoveerd en zullen onder de naam van de voormalige rederij vanaf volgend jaar weer cruises aanbieden.

De luxeschepen van het failliete Crystal Cruises werden begin deze maand openbaar verkocht voor respectievelijk 25 en 103 miljoen USD. De vaartuigen bevinden zich nog steeds in de Bahama’s waar al vertegenwoordigers van de nieuwe eigenaars in de weer zijn om de heropstart voor te bereiden. Amerikaanse media meldden al enige tijd dat Lefebvre Crystal Cruises opnieuw wilde opstarten. Dat blijkt nu ook te gebeuren. Lefebvre spreekt van een nieuw hoofdstuk en is blij terug te zijn in een branche die altijd een speciale plek in zijn hart heeft gehad.

De familie Lefebvre d’Ovidio lag in 1994 aan de basis van Silversea Cruises. In 2018 werd de Royal Caribbean Group de belangrijkste aandeelhouder van de luxe- en expeditierederij. Twee jaar later verkocht Lefebvre ook de resterende aandelen aan het cruiseconcern. Na de verkoop van Silversea werd Manfredi Lefebvre d’Ovidio de voorzitter van de Heritage Group. In 2019 verwierf hij samen met zijn vriend Geoffrey Kent alle aandelen van de Abercrombie & Kent Group  of Companies waar ze beiden als voorzitter optreden.

De twee starten nu samen Crystal Cruises opnieuw op. In een eerste reactie zegt Kent dat het idee om de ongeëvenaarde service waar Crystal Cruises bekend om staat te combineren met de buitengewone op maat gemaakte ervaringen die Abercrombie & Kent haar gasten al 60 jaar met succes aanbiedt, hem met opwinding, enthousiasme en trots vervullen.

© foto’s Crystal Cruises en Heritage Group

Klik hier voor meer nieuws