Nog twee Costa-schepen verhuizen naar Carnival Cruise Line

De Costa Venezia en Costa Firenze zullen respectievelijk vanaf de lente 2023 en het voorjaar 2024 voor Carnival Cruise Line vanuit New York en Long Beach varen. De rederij lanceert voor de Amerikaanse markt een nieuw concept ‘Costa by Carnival’. Carnival zal de twee schepen uitbaten met een aanbod dat de Italiaanse stijl van Costa combineert met de service, de restaurants en het entertainment waar de Carnival-klanten van genieten. Tot de overheveling naar Carnival zetten de Costa Venezia en Costa Firenze hun geplande programma verder.

Mario Zanetti, directeur-generaal van Costa Cruises: “We zijn verheugd te zien dat deze iconische Costa-schepen hun Amerikaanse debuut maken onder het beheer en de exploitatie van ons zustermerk. Costa biedt prachtige schepen met een Italiaans ontwerp, terwijl Carnival haar gasten de ‘fun’ op zijn Italiaans kan aanbieden.” De reden voor deze overheveling is enerzijds de trage herstart van de operaties in Azië, waarvoor deze schepen oorspronkelijk waren gebouwd. Anderzijds stelt de Carnival Corporation vast dat de cruises in de Verenigde Staten na de coronacrisis heel snel herpakken en er nood is aan extra capaciteit.

“Het exploiteren van twee extra prachtige schepen van de Vista-klasse in de Verenigde Staten is een geweldige kans voor ons. We zullen een unieke ervaring bieden voor diegenen die houden van de cultuur, het eten en de sfeer van Italië”, voegt Christine Duffy, de voorzitter van Carnival Cruise Line eraan toe. “Er zijn veel manieren om een ​​meeslepende en leuke ervaring te creëren voor onze passagiers die ervoor kiezen te varen op deze schepen met prachtige Italiaanse designelementen alsook restaurants en winkels die aansluiten bij Carnival, maar tegelijk voortbouwen op de Italiaanse sfeer van ons zusterbedrijf Costa.”

Costa Cruises brengt de reispartners en passagiers op de hoogte van deze wijzigingen. Ze zal binnenkort communiceren welke schepen de Costa Venezia en Costa Firenze zullen vervangen op hun geplande Europese routes, inclusief het nieuwe exclusieve Turkije-aanbod.

De Costa Venezia en Costa Firenze zijn niet de eerste schepen die straks niet meer onder de Costa-vlag varen. Afgelopen week is aangekondigd dat ook de Costa Luminosa naar Carnival Cruise Line verhuist. Het schip doorkruist deze winter Australië/Nieuw-Zeeland en zal volgende zomer Alaska bezoeken.

© foto Costa Cruises

Klik hier voor meer nieuws