Scenic Eclipse I vaart voor het eerst naar Noord-Europa

Scenic Eclipse meerde in het weekend voor het eerst af in ons land. Na het voorjaar in de Middellandse Zee vertrok het cruiseyacht midden juni vanuit Lissabon op een herpositioneringscruise naar Bergen in de aanloop tot het Arctisch seizoen. Op deze route bezocht de Eclipse zaterdag Zeebrugge waar reisagenten en touroperators de gelegenheid kregen het schip te bezoeken. Bekijk hier de foto’s.

Scenic Eclipse is het eerste zeeschip van het Australische Scenic Cruises. Het kwam pas in 2019 in de vaart. Het cruiseyacht is 166 meter lang en biedt plaats aan 228 gasten (200 in poolgebieden) die allemaal in suites verblijven en in een uitgebreide all-in formule genieten van een 1 op 1 staff-to-guest ratio. Het vaartuig telt tien restaurants en beschikt voor de exploratie onder meer over Zodiacs, kajaks, twee helikopters en een duikboot voor zes personen die tot op een diepte van 300 meter kan afdalen. In Kroatië is intussen de Scenic Eclipse II in aanbouw die in april 2023 wordt gelanceerd. De rederij omschrijft de vaartuigen als ‘The World’s First Discovery Yachts’. Het tweede schip zal de rederij toelaten nog meer gebieden te bezoeken. Over het programma 2023-2024 gaan we in het weekend dieper in met Kay Sion, Head of Sales Continental Europe (met uitzondering van Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland).

De reisagenten waren zaterdag alvast enthousiast. Jan Van Durme, sales- en marketing director bij Footprints spreekt van een nieuwe generatie schepen die breed inzetbaar zijn en tegelijk aandacht hebben voor het milieu. “Scenic Eclipse is gebouwd om zowel de warme wateren van de Caraïben als poolgebieden zoals Antarctica te bezoeken. Door haar Polar Class 6-classificatie kan Scenic Eclipse door zeeën varen met jong ijs met een dikte tot 1 meter. Met zijn dynamisch positioneringssysteem kan het schip bovendien ter plaatse blijven zonder ankers te moeten uitwerpen en beschadigt bijgevolg de zeebodem niet. Je voelt dat er een nieuwe generatie schepen wordt gelanceerd die milieuvriendelijkere normen hanteren. Dat is merkbaar doorheen het hele schip van het eco-reservaat voor de kruiden tot in de mate van het mogelijke het werken met lokale wijnleveranciers en het lokaal inkopen van producten.” Head of Sales Kay Sion vult nog aan dat voor de aankleding van het vaartuig duurzaamheid werd nagestreefd en Scenic enkel scheep ging met bedrijven met een duurzaamheidslabel.

Scenic Eclipse heeft een eigen sfeer en stijl. Het is dan ook belangrijk dat de reisagenten weten aan wie ze dit cruiseyacht kunnen voorstellen. Van Durme: “De gasten worden aan boord verwelkomd en geregistreerd aan een supermoderne receptie met Mac-schermen. Aan tafel wordt de wijn niet geserveerd in tulpglazen met een voetje. Die lijn wordt ook doorgetrokken in het coloriet van het meubilair. Gasten moeten houden van modern design. Bij de sfeer aan boord valt mij de stilte en de ruimte op. Dat gevoel heb je niet alleen op de Scenic Eclipse, maar ook op de Emerald Azzurra van de zusterrederij Emerald Cruises. Dit zijn producten voor mensen die op zoek zijn naar een vakantie met weinig protocol, maar toch klasse en finesse nastreven.”

Klik hier voor meer nieuws