Swan Hellenic koopt SH Vega en bevestigt lancering op 20 juli

Helsinki Shipyard kondigt de succesvolle overname aan van de SH Vega door Swan Hellenic. Dit laat de expeditierederij toe om zoals gepland vanaf 20 juli cruises in Arctische wateren aan te bieden. De lancering van het tweede schip van Swan Hellenic stond de voorbije weken op de helling door de economische sancties tegen Rusland. Het schip dat momenteel wordt afgewerkt bij Helsinki Shipyard was namelijk eigendom van GTLK die in handen is van Russische financiers. Door de EU-sancties en de bevriezing van de activa van het bedrijf kon de leasingmaatschappij bijgevolg niet betalen voor de SH Vega.

De werf oefende het recht uit om de Vega openbaar te verkopen, zoals bepaald in het scheepsbouwcontract, nadat de oorspronkelijke koper het schip niet in ontvangst had genomen. Omdat de bouw van het expeditieschip gebeurde in opdracht van Swan Hellenic, kreeg de expeditierederij de eerste kans om het schip te verwerven. Het schip zal aan Swan Hellenic worden afgeleverd zodra alle registratieformaliteiten in de Bahama’s zijn voltooid. Dit betekent dat het schip zoals gepland vanaf 20 juli in het Noordpoolgebied zal varen.

Andrea Zito, CEO van Swan Hellenic: “We zijn blij dat we de SH Vega hebben veiliggesteld, een Polar Class PC5-schip met ultramoderne scheepstechnologie en duurzaamheid dat volgens plan in juli in gebruik zal worden genomen. We kijken ernaar uit om onze gasten vanaf 20 juli vanuit Tromsø aan aan boord van SH Vega te verwelkomen voor onze culturele expeditiecruises met verfijnde elegantie.”

SH Vega is een zusterschip van de vorig jaar gelanceerde SH Minerva. (Bekijk foto’s van de Minerva.) Beide expeditieschepen bieden plaats aan 152 gasten.

© foto Swan Hellenic

Klik hier voor meer nieuws