Silversea verhoogt volgende winter vluchten op Antarctica

Als antwoord op de sterke vraag kondigt Silversea Cruises aan dat ze tijdens het winterseizoen 2023-2024 drie extra Antarctica Bridge-reizen voorstelt. Deze formule combineert een cruise met de Silver Cloud met een rechtstreekse business-vlucht vanuit Zuid-Amerika naar Antarctica zodat gasten de Drake Passage niet hoeven over te varen. Met drie ijsklasse-schepen die het Witte Continent ontsluiten, een breed scala aan cruises en de fly-cruise-opties, exploiteert Silversea het meest diverse Antarctica-aanbod in het ultra-luxe cruisesegment.

Als aanvulling op Silversea’s bestaande Antarctica Bridge-aanbod voor 2022 en 2023, kunnen gasten die op zoek zijn naar de snelle route naar Antarctica, kiezen uit twee nieuwe vijfdaagse expeditiereizen aan boord van Silver Cloud, met vertrek op 2 en 7 februari 2024, evenals een 6-daagse afvaart met vertrek 12 februari 2024. Na de landing op de Chileense luchtmachtbasis Eduardo Frei Montalva op King George Island, zullen de gasten van de Silver Cloud evenveel tijd besteden aan het verkennen van Antarctica als op de conventionele routes van de cruisemaatschappij. Ze reizen diep naar bestemmingen zoals Antarctic Sound, het Antarctisch Schiereiland en de South Shetland Islands, voordat ze terugkeren naar King George Island.

Het ervaren expeditieteam van Silversea zal Zodiac-tochten, kajakavonturen en verkenningen aan de wal begeleiden alsook lezingen verzorgen over de fascinerende geologie, natuur en geschiedenis van de regio. Naast het zien van ongelooflijke ijsformaties en buitenaardse landschappen, zullen gasten grote pinguïnkolonies bezoeken en verschillende soorten zeehonden, walvissen en vogels zien.

Voor afvaarten die de Drake Passage oversteken, heeft Silversea onlangs de reizen naar Antarctica verbeterd met de lancering van retours vanuit Puerto Williams, Chili. Vanaf het seizoen 2022-2023 zullen gasten aan boord van de drie ijsklasse-expeditieschepen Silver Cloud, Silver Wind en Silver Explorer profiteren van handigere vluchttijden, persoonlijke service tijdens een privéchartervlucht en snellere transfers naar het schip dat vertrekt vanaf de nieuwe toegangspoort van Puerto Williams. De nauwe samenwerking tussen de Chileense autoriteiten en lokale belanghebbenden maakte de verbetering mogelijk.

© foto Silversea Cruises

Klik hier voor meer nieuws