Rivages Du Monde vaart in 2023 vijf maal tussen Zeebrugge en Noorwegen

Rivages du Monde (voorheen Allways Cruises) heeft een lange traditie van homeporting. De maatschappij startte jaren geleden met cruises vanuit Oostende en verhuisde haar activiteiten later naar Zeebrugge. Met gecharterde schepen als de Funchal, Astoria en MS Berlin legde het bedrijf cruises in naar de Noorse fjorden, IJsland, de Baltische staten en de Britse eilanden. Intussen heeft het Frans-Belgische bedrijf met de World Explorer haar product fors geüpgraded en biedt volgend jaar maar liefst vijf cruises naar de Noorse fjorden aan die starten en eindigen in Zeebrugge.

Kristof De Smet, sales & accountmanager voor Vlaanderen en Nederland bij Rivages du Monde: “Wij zijn geen klassieke rederij en willen ons onderscheiden van andere maatschappijen die dezelfde bestemmingen voorstellen. Rivages du Monde opereert in een nichemarkt en de centrale ligging van Zeebrugge leent zich perfect als uitvalsbasis voor de Belgische gasten. Voor de Franse markt maakt het niet uit of het inschepen nu in Duinkerke of Zeebrugge gebeurt. Vorige week hadden we een volledig Franse cruise waarbij we de gasten vanuit Rijsel en Parijs met bussen naar Zeebrugge hebben vervoerd. Ook vanuit Nederland hebben we een beperkt aantal klanten dat in Zeebrugge inscheept. Er is in Nederland wel veel concurrentie door grote schepen. Daarom mikken we samen met onze partners in de eerste plaats op mensen uit Zuid-Nederland.”

Homeporting als USP

De sales noemt homeporting een van de USP’s van Rivages du Monde. “We merken dat er een publiek is dat op cruise wil naar de Noorse fjorden, maar niet bereid is om te vliegen. Noorwegen is voor veel mensen ook een first time-ervaring. Daarom hebben we besloten om tussen 24 mei en 21 juni 2023 telkens op woensdag deze bestemming vijf maal aan te bieden vanuit Zeebrugge.” De Smet spreekt zich in dit verband tevreden uit over de nieuwe cruiseterminal. “We horen alleen maar positieve reacties van onze klanten. Ze vinden het heel aangenaam dat Zeebrugge over een volwaardig terminalgebouw beschikt. Het is een onmiskenbare troef dat de passagiers op een aangename en comfortabele manier worden ontvangen. Ze zijn beschut tegen regen en wind en vinden er sanitaire voorzieningen.”

Rivages du Monde biedt in Noord-Europa niet alleen Noorwegen aan, maar stelt ook cruises voor naar Spitsbergen, IJsland en Groenland. “Gezien de afstand kunnen we die bestemmingen niet als homeporting voorstellen. We blijven wel het volledige pakket verzorgen, inclusief (charter)vlucht of trein naargelang de bestemming.” De touroperator organiseert op 28 juni 2023 een elfnachtencruise van Zeebrugge naar Tromsø van waaruit de gasten met een charter terugvliegen naar ons land. Voor de tiendaagse reis van Zeebrugge naar IJsland op 28 juli gebeurt hetzelfde en wordt een terugvlucht ingelegd vanuit Reykjavik. In omgekeerde richting start op 30 september 2023 in Dublin een achtdaagse cruise langs de Britse kusten die eindigt in Zeebrugge. Het zomerseizoen 2023 begint in mei met een herpositioneringscruise tussen Bordeaux en Zeebrugge waarvoor vervoer met de TGV naar de Franse vertrekhaven wordt georganiseerd.

Voor de volledigheid voegen we eraan toe dat er dit jaar geen retourafvaarten vanuit Zeebrugge meer zijn. Na haar Arctisch seizoen vaart de World Explorer op 3 september vanuit Edinburgh rond de Britse eilanden naar Zeebrugge en op 13 september vanuit onze kusthaven langs de Franse kusten naar Bordeaux. Het schip zet vervolgens zijn weg verder naar warmere vaargebieden.

Uniek is dat de Frans-Belgische touroperator/rederij haar reizen volledig zelf concipieert. Dat betekent dat het bedrijf de totaliteit van de aangeboden diensten in eigen beheer neemt. Rivages du Monde biedt niet alleen gratis bustransfers aan vanuit de belangrijkste Belgische steden, maar kan door de full charter de reisroute uitstippelen en een eigen programma aanbieden met animatie, cruisedirecteur, bestemmingsspecialisten die lezingen verzorgen, showprogramma en excursies. Ook de reisbegeleiders zijn eigen mensen die bijgevolg de landstalen spreken. 95 procent van de cruises zijn trouwens tweetalig (Nederlands/Frans).

World Explorer

Rivages du Monde blijft varen met schepen op mensenmaat, maar heeft haar product de jongste jaren geüpgraded met de introductie van de World Explorer. Bekijk hier foto’s van het schip. Het vaartuig is bovendien een expeditieschip. In Groenland en Spitsbergen biedt de reisorganisator volwaardige expeditiereizen aan. “Het schip beschikt over 18 Zodiacs waarmee we aanlandingen organiseren. Rivages du Monde heeft voor de Europese markt het exclusieve gebruik van het schip en zet het bijvoorbeeld tijdens de winter ook in Antarctica in”, benadrukt De Smet.

Het moderne en ecologische vaartuig kwam pas in augustus 2019 in de vaart. Het biedt plaats aan 180 passagiers en 125 bemanningsleden. Kristof De Smet: “Het schip beschikt over heel ruime en mooi aangeklede kajuiten, de meeste met een eigen balkon. De World Explorer is een heel open schip. Het is enorm naar buiten gericht met een panoramalounge die een 180 graden uitzicht biedt. Er zijn ook veel buitenruimtes waar de gasten dieren kunnen spotten. Vorige week hebben we in Noorwegen nog walvissen en dolfijnen kunnen waarnemen.

De World Explorer is een cruiseproduct voor mensen die in comfort en luxe willen reizen, zonder dat het daarom een stijve bedoening wordt. Het verloopt allemaal heel joviaal. Het is ook niet zo dat alles in groep gebeurt. De klant beslist zelf hoe hij zijn vakantie beleeft. In het restaurant zijn er veel tafels voor twee personen. De gasten appreciëren ook enorm de kleinschaligheid van het schip en de eigen taal. Het feit dat er aan boord Nederlands wordt gesproken is voor veel passagiers een belangrijk element.

Met de introductie van de World Explorer kozen we ontegensprekelijk voor een kwaliteitsverhoging waarmee Rivages du Monde zich wil positioneren in een hoger marktsegment. De reizen zijn ook iets duurder dan voorheen. Onze cruises zijn te koop via elke touroperator en reiskantoor,” besluit Kristof De Smet.

© foto’s Rivages du Monde en Pixabay
 

Klik hier voor meer nieuws