Royal Caribbean legt kiel voor Utopia of the Seas

De bouw van Utopia of the Seas, het zesde schip van de Oasis-klasse, bereikte een eerste mijlpaal. De Chantiers de l’Atlantique in Saint-Nazaire plaatste vrijdag de kiel voor het eerste LNG-aangedreven Oasis-schip van Royal Caribbean International. Het evenement vierde de officiële start van de fysieke bouw van Utopia in de aanloop tot de lancering in het voorjaar van 2024.

“Het leggen van de kiel voor Utopia of the Seas vertegenwoordigt de eerste mijlpaal van een ongelooflijk schip en de volgende stap naar een gedurfdere, opwindende toekomst voor Royal Caribbean”, aldus Michael Bayley, president en CEO van Royal Caribbean International. “Utopia’s debuut in 2024, vlak na de lancering van Icon of the Seas in de herfst van 2023, zal voortbouwen op een nieuw, spannend hoofdstuk dat vakanties voor gezinnen en reizigers van alle leeftijden zal herdefiniëren op manieren die we binnenkort zullen onthullen.”

Tijdens de ceremonie keken de werknemers die Utopia bouwen toe hoe nieuw geslagen munten op het eerste stalen blok van 948 ton werden geplaatst. De jarenlange maritieme traditie vraagt ​​om munten te plaatsen, die Royal Caribbean en Chantiers de l’Atlantique vertegenwoordigen, om geluk te brengen tijdens het bouwproces en wanneer het schip op zee is.

“Vandaag vieren we met Royal Caribbean International een belangrijke traditie en moment voor Utopia of the Seas”, stelde Laurent Castaing, general manager van de Chantiers de l’Atlantique. “De bouw van Utopia geeft de teams van de Chantiers de l’Atlantique de mogelijkheid om van dit cruiseschip een van de meest milieuvriendelijke vaartuigen ter wereld te maken, uitgerust met een nieuwe generatie dual-fuelmotoren.”

Als tweede Royal Caribbean-schip dat zal worden aangedreven door vloeibaar aardgas (LNG), zal Utopia ook de decennialange inzet van Royal Caribbean voor het milieu benadrukken. De LNG-technologie van het schip zal deel uitmaken van een reeks van reeds gevestigde milieuvriendelijke initiatieven van de rederij. Van walstroomaansluiting tot afvalwarmteterugwinningssystemen, de toepassingen zijn ontwikkeld en voortdurend verbeterd als onderdeel van Royal Caribbean’s toewijding aan innovatie en het ondernemen van stappen naar een toekomst met schone energie.”

© foto Bernard Biger – Chantiers de l’Atlantique

Klik hier voor meer nieuws