Explora Journeys bestelt twee bijkomende schepen

Explora Journeys, het luxe reismerk van de cruisedivisie van de MSC Group, en de Fincantieri scheepswerf kondigen de ondertekening aan van een Memorandum of Agreement (MOA) voor de bouw van nog eens twee cruiseschepen. De twee bijkomende LNG-vaartuigen komen respectievelijk in 2027 en 2028 in de vaart en brengen de vloot op zes schepen.

Explora V en VI zullen beschikken over een nieuwe generatie motoren voor vloeibaar aardgas (LNG) die het probleem van methaanslip aanpakken. Ze worden ook uitgerust met innovatieve milieutechnologieën waaronder een insluitingssysteem voor vloeibaar waterstof. Deze veelbelovende koolstofarme fuel zal een brandstofcel van zes megawatt aandrijven om emissievrije stroom te produceren voor de hotelactiviteiten en om de schepen in de haven op nul-emissie te laten varen, met de motoren uit.

De twee bijkomende Explora-schepen worden 19 meter langer om de installatie van een nieuwe generatiesysteem op basis van LNG en waterstof mogelijk te maken. Dit biedt de mogelijkheid om de mix van suites te verbeteren met een groter aantal ruime en luxueuze Ocean Residences en grotere openbare ruimtes in te planten.

Pierfrancesco Vago, uitvoerend voorzitter van de cruisedivisie van de MSC Group: “Explora Journeys bouwt schepen voor morgen, gebruikmakend van de nieuwste technologieën van vandaag en is klaar om zich aan te passen aan alternatieve energieoplossingen zodra deze beschikbaar komen. De aankondiging van vandaag markeert een nieuwe belangrijke stap voorwaarts in ons doel als bedrijf om tegen 2050 netto nul-emissies te bereiken voor al onze cruiseactiviteiten voor de twee merken. Ze is tevens een verder bewijs van onze toewijding om te investeren in de meest geavanceerde mariene milieutechnologieën die beschikbaar zijn voor duurzame oplossingen in de toekomst. Deze overgang naar emissievrije operaties voor de maritieme industrie is de grootste uitdaging waarmee we ooit zullen worden geconfronteerd. Dit zal alleen worden bereikt als iedereen zijn of haar rol speelt door te investeren in onderzoek en ontwikkeling alsook aanzienlijke investeringen door zowel bedrijven als overheden.”

LNG-motoren

De twee extra schepen die onder de huidige intentieverklaring vallen, brengen de investering van Explora Journeys op 3,5 miljard euro. In dit bedrag zitten ook twee keer 120 miljoen euro om de Explora III en IV uit te rusten met LNG-motoren. Deze aanpassing vereist een tijdelijke stopzetting van het werk vanwege het ingrijpende herontwerp van de schepen, die nu in 2026 en 2027 zullen worden opgeleverd.

Michael Ungerer, Chief Executive Officer van Explora Journeys: “Deze gedurfde stappen om onze bouwplannen aan te passen, aanzienlijke extra investeringen te doen in lopende bestellingen en de orders voor nog twee schepen met nieuwe technologie te bevestigen, ondanks de economische omgeving, zijn iets dat alleen een familiebedrijf kan. Dit toont ook ondubbelzinnig onze absolute toewijding om schepen te exploiteren die de volgende en toekomstige generaties luxereizigers zullen aanspreken en aantrekken. Duurzaamheid is het nieuwe vakmanschap en we zijn vereerd om een ​​pionierspositie in te nemen binnen de industrie en de bredere reissector”.

© foto Explora Journeys

Klik hier voor meer nieuws