Met Costa Cruises vanuit Nederland naar IJsland en Groenland

Costa Cruises gebruikt Amsterdam en IJmuiden tijdens het zomerseizoen als vertrekhaven voor langere cruises in Noord-Europa. De rederij beperkt zich daarbij niet tot de traditionele bestemmingen zoals de Noorse fjorden of de Baltische staten, maar stelt ook meer afgelegen, noordelijke regio’s voor. Het neusje van de zalm is volgende zomer een cruise van 21 nachten die de gasten IJsland en Groenland laat ontdekken vanuit Amsterdam.

Eveline Vanderstraeten, salesmanager België en Luxemburg: “We bieden tijdens de zomermaanden langere cruises aan vanuit Amsterdam of IJmuiden, afhankelijk van de afreisdatum. Vaak combineren we op deze routes meerdere bestemmingen. Zo hadden we in juni een cruise van veertien nachten naar Noorwegen met overnight in de Lofoten en op de terugweg nog een stop in Duitsland.  Op 21 juli bieden we een twaalfnachtencruise naar Noorwegen aan die goed werd geboekt met op de terugweg opnieuw een stop in Duitsland. Ook onze afvaart van 1 augustus die Noorwegen, de Lofoten en Duitsland vanuit IJmuiden omvat, hebben de Belgen goed geboekt. Op 28 augustus sluiten we het seizoen met de Costa Fortuna af met een twaalfdaagse cruise naar Ierland, het Verenigd Koninkrijk, Schotland en Duitsland.”

Costa vaart deze zomer ook tweemaal naar IJsland. Een eerste afvaart is al achter de rug, maar er is nog een tweede vertrek op 14 augustus. De Costa Fortuna laat IJmuiden achter zich voor een cruise van veertien nachten met vijf stops in IJsland, de Shetland Eilanden op de heenreis en nog twee havens in Schotland op de terugreis. Eveline Vanderstraeten: “Een van onze sterke punten is dat de gasten uitgebreid de tijd hebben om de bestemmingen te bezoeken. Op onze stops in Seyðisfjörður, Akureyri, Isafjord, Grundafjord en Reykjavik blijven we meestal twaalf uur of langer ter plaatse.”

Costa Favolosa

Volgend jaar biedt de Costa Favolosa een gelijkaardig programma aan dat de rederij al volop aan het voorbereiden is. Eveline Vanderstraeten: “De respons van de Belgische markt op onze afvaarten is zeer goed. Naast de Middellandse Zee wordt ons product in Noord-Europa heel sterk gevraagd en geboekt. Dat merken we ook bij de partners. We hebben verschillende groepen via autocaristen. Het is voor hen makkelijk om met een bus naar Amsterdam of IJmuiden te rijden.”

De nieuwe blikvanger in 2023 wordt op 9 juli een cruise van 21 nachten vanuit Amsterdam naar IJsland en Groenland. Het vaarschema omvat drie havens in IJsland, gevolgd door drie tussenstops en een overnight in Groenland. Op de terugweg blijft het schip nog twee dagen in Reykjavik en verzorgt tussenstops in Schotland en Duitsland. Daarnaast biedt de rederij met de Costa Favolosa eveneens twee cruises van 14 nachten aan naar IJsland met telkens vijf aanloophavens op de eilandstaat.

Costa Cruises speelt daarmee in op de groeiende populariteit van de poolbestemmingen. Eveline Vanderstraeten: “Niet alleen bij ons, maar ook bij andere spelers zien we meer en meer afvaarten naar IJsland en Groenland. Tot voor kort wilde iedereen minstens een keer de fjorden bezoeken. Vandaag zien we dat ook IJsland en Groenland steeds meer in trek zijn. De reisagenten zijn wel iets minder vertrouwd met deze noordelijke bestemmingen. Zij denken vooral aan de Noorse fjorden en staan niet stil bij deze langere routes. Bij Costa Cruises beperken we ons bovendien niet tot één stop in IJsland, maar bezoeken er tot vijf havens. Op die manier krijgen de gasten een mooie waaier aan bestemmingen voorgeschoteld.” Bekijk het overzicht van de Costa-afvaarten vanuit Nederland

Costa Cruises stelt vast dat nog steeds veel mensen liever met de wagen dan met het vliegtuig op cruise vertrekken. “De drive&cruise-formule blijft populair. Amsterdam en IJmuiden liggen dichtbij en met onze rijke programma’s kunnen de gasten diverse bestemmingen combineren.” Ondanks het succes van de homeporting vanuit Nederland, staat inschepen in Zeebrugge bij Costa Cruises voorlopig niet op de planning. Vanderstraeten: “De vraag is al eerder intern gesteld. De keuze van Amsterdam of IJmuiden heeft te maken met de mogelijkheid om vanuit andere landen in te vliegen. We mogen voor de afvaarten niet enkel kijken naar België en Nederland, maar moeten er ook voor zorgen dat de havens bereikbaar zijn voor andere markten.” En daar blijkt Schiphol het duidelijk te halen van Brussels Airport.

© foto’s Costa Cruises en Pixabay

Klik hier voor meer nieuws