Cruiserederijen schrappen Covid-testen

Steeds meer cruiserederijen versoepelen hun gezondheidsprotocollen en schrappen de noodzaak om zich te laten testen voor de aanvang van de cruise.

De voorbije weken hebben P&O Cruises, Viking Cruises en Holland America Line (op een aantal juli-afvaarten met de Rotterdam) de verplichting om een PCR- of antigeentest voor te leggen bij de inscheping geschrapt. Norwegian Cruise Line Holdings schaft de Covid-test af voor een hele reeks bestemmingen, tenzij die wordt opgelegd door de lokale autoriteiten. De test blijft wel verplicht voor vertrekken vanuit de Verenigde Staten, Canada, Griekenland en Bermuda. De nieuwe regel geldt zowel voor Norwegian Cruise Line als voor de zusterrederijen Oceania Cruises en Regent Seven Seas Cruises.

Ze volgen daarbij de richtlijnen van de Amerikaanse gezondheidsdiensten. De Verenigde Staten hebben recent ook de testverplichting voor wie het land binnenkort afgeschaft. Verwacht wordt dat de volgende maanden nog meer rederijen hun testen en protocols zullen versoepelen.

Let op: de verplichting om ingeënt te zijn tegen Covid en in de meeste gevallen ook minstens één booster te hebben ontvangen, blijft van kracht. Vertrek je binnenkort op cruise, check dan even bij jouw reisagent of de rederij. Meestal vind je deze informatie ook op de website van de cruisemaatschappij.

Daarnaast hanteren sommige rederijen nog steeds de verplichting om in de binnenruimtes een mondkapje te dragen. Soms gaat het om een algemene regel, in andere gevallen een tijdelijke maatregel wanneer aan boord van het schip een aantal positieve gevallen zijn vastgesteld.

Hoe dan ook schrikte de Covid-test voor de inscheping sommige passagiers af om op cruise te vertrekken. Het terugdraaien van deze maatregel zal de sector ongetwijfeld helpen om na twee heel moeilijke jaren haar elan terug te vinden.

© foto Pixabay

Klik hier voor meer nieuws