Fincantieri legt kiel voor Seven Seas Grandeur

Op de Fincantieri-werf in Ancona vond de kiellegging plaats van de Seven Seas Grandeur in aanwezigheid van Jason Montague, President en Chief Executive Officer van Regent Seven Seas Cruises. Naar maritieme traditie werden gouden muntstukken in de kiel van het schip gelast. Volgens het zeemansgeloof zorgen die voor een behouden vaart en beschermen ze de bemanningsleden en opvarenden. Het staalsnijden voor het zusterschip van de Seven Seas Explorer en Seven Seas Splendor startte in november van vorig jaar. Intussen is al een volledig bouwblok van het nieuwe schip op zijn plaats gezet. Bekijk meer foto’s van de plechtigheid.

Gilberto Tobaldi, algemeen directeur van de Fincantieri-werf in Ancona sprak tijdens de plechtigheid zijn fierheid uit dat de scheepswerf een protagonist mag zijn van een dergelijk project voor een van de meest prestigieuze namen in de cruise-industrie. Voor Jason Montague zal het nieuwe schip een erfenis in perfectie vertegenwoordigen. “30 lang al staat Regent Seven Seas garant voor een ongeëvenaarde cruisebeleving Al die tijd hebben we alle elementen van de Regent-beleving verfijnd. Met een vakantie waarin alle luxe in de prijs is inbegrepen, hebben de gasten hun handen vrij om van elk moment te genieten.”

De reis begint met de bouw en lancering van het schip. Montague: “Seven Seas Grandeur wordt in 2023 het schip waarnaar het meest wordt uitgekeken. Ze zal de zeecruises naar nieuwe hoogtes tillen met ongeëvenaarde ruimte en dienstverlening, een uitzonderlijke keuken en transformationele ervaringen. We mogen echter niet alleen aan onze erfenis denken, maar moeten ook vooruit kijken naar de toekomst. En die ziet er rooskleurig uit voor de luxe cruisevakanties. De voorbije twee jaar mochten we vijf recordboekingsdagen optekenen, recent nog met de lancering van onze wereldcruise 2025 die alle verwachtingen overtrof. Luxereizigers willen langere reizen naar exotische bestemmingen. Daarom lanceren we nog deze maand onze 2024-2025 Legendary Journeys Collection met langere afvaarten van maximaal 83 dagen. In augustus openen ook de boekingen voor onze 2024-2025 New Season Collection 2024-2025. De mijlpalen tonen hoe groot het appetijt is voor luxecruises.”

Inaugurele jaar

Seven Seas Grandeur komt op 25 november 2023 in Barcelona in de vaart en heeft tijdens haar eerste winter Miami als uitvalsbasis voor cruises naar de Caraïben en door het Panamakanaal. In maart 2024 steekt de Grandeur via New York, Bermuda, de Azoren en Madeira de Atlantische Oceaan terug over en start haar zomerseizoen in de Middellandse Zee met uiteenlopende cruises vanuit Barcelona, Rome, Venetië en Istanbul.

Seven Seas Grandeur is het zesde schip van de Regent-familie en een zusterschip van de Seven Seas Explorer en Seven Seas Splendor. Het biedt plaats aan 732 gasten en 552 bemanningsleden. Volgens Regent beschikken de schepen over een van de hoogste ruimteverhoudingen en personeel-tot-gastverhoudingen in de cruise-industrie. De rederij noemt de Seven Seas Grandeur het boegbeeld van 30 jaar ervaring in luxereizen.

De Grandeur beschikt onder meer over zeven restaurants en vijftien types van suites van de Veranda Suite die inclusief balkon 28 m² beslaat tot de Regent Suite met een oppervlakte van 292 m², aangevuld met 195 m² aan balkon. Volgens de rederij is de uitbreiding van de vloot een bewijs van de groeiende vraag naar luxecruises die het merk drijft. Regent schrijft haar succes toe aan het formaat van de schepen en de ongeëvenaarde ruimte die zij bieden.

Bekijk renderings van de publieke ruimtes en suites op de Seven Seas Grandeur.

Klik hier voor meer nieuws