Meyer Werft wil zich ook toeleggen op onderhoud en modernisering cruiseschepen

Met Meyer Re breidt de Meyer Group haar kernactiviteit uit van de bouw van cruiseschepen naar het onderhoud en de modernisering van schepen met duurzame oplossingen. Dit resulteert volgens de werf in aanzienlijke voordelen voor de klanten, waaronder one-stop-support gedurende de gehele levensduur van het schip, van de ontwikkeling tot de exploitatie.

In de toekomst zullen klanten van de Meyer Group ook tijdens de levensduur van het schip kunnen profiteren van de uitgebreide knowhow en diensten van de Duitse-Finse scheepsbouwgroep. Dit continue waardebehoud levert een belangrijke bijdrage aan duurzaamheid door de levensduur van de schepen te verlengen. Managing director Jan Meyer: “Meyer Re zal door deze opdrachten voor de hele groep extra werk genereren. Dit zal onze nieuwe schepen als product duurzamer maken omdat we ze direct modulair ontwerpen zodat ze gemakkelijk te moderniseren zijn. Ik ben er dan ook van overtuigd dat Meyer Re een belangrijke bouwsteen voor onze toekomst wordt.”

De focus ligt niet alleen op de renovatie van de openbare ruimtes zoals restaurants, maar eveneens op de levering van nieuwe passagiers- en bemanningshutten geproduceerd door de Meyer Group. Ook staan ​​er complete revitaliseringsprojecten met bedrijven uit het partnernetwerk op de planning. Daarnaast bieden Meyer Re en Meyer Neptune Engineering nieuwe, innovatieve diensten voor rederijen, zoals het energiebeheer van de schepen. Op dit gebied biedt de Meyer Group haar eigen softwareoplossingen. Met de ombouw van bestaande vloten naar regeneratieve brandstoffen of de aanpassing van brandstofcellen wil Meyer Re een alomvattende bijdrage leveren aan het koolstofarm maken van cruisen.

Actief op drie gebieden

Meyer Re wordt onderverdeeld in drie segmenten. Meyer Rethink levert advies en ontwikkelt oplossingen voor een zuiniger en duurzame, energie-geoptimaliseerde scheepsexploitatie. Ze hanteert nieuwe en innovatieve IT-oplossingen met gebruik van artificiële intelligentie (AI) voor een technologische verbetering van bestaande scheepssystemen.

Meyer Revalue zorgt voor een waardebehoud van het schip door de modernisering van het interieur en hotelruimten (renovatie) evenals het onderhoud van de scheepsuitrusting, conserveringswerkzaamheden en de modernisering van de airconditioningtechnologie om de bedrijfskosten en de energiebehoefte van het schip tijdens de exploitatie zo laag mogelijk te houden.

Meyer Care biedt na de oplevering en ver na de garantiefase van de schepen onderhoudscontracten, evenals digitale technische documentatie, handleidingen en opleidingen voor de bemanning. Die moeten zorgen voor een optimaal gebruik van de complexe technische systemen aan boord van nieuwe Meyer-cruiseschepen.

© foto Meyer Group

Klik hier voor meer nieuws