Chantiers de l’Atlantique snijdt staal voor Ritz Carlton’s Ilma

De Chantiers de l’Atlantique in St. Nazaire is gestart met het staalsnijden voor de Ilma, het eerste van twee LNG-cruiseschepen voor The Ritz Carlton Yacht Collection. Het jacht komt begin 2024 in de vaart. Een jaar later volgt het zusterschip Luminara. Beide schepen zullen plaats bieden aan 456 gasten, tegenover 298 op de Evrima die eind augustus haar eerste gasten ontvangt.

De Ilma en Luminara zullen over de hoogste ruimteverhoudingen op zee beschikken en worden uitgerust met 228 suites met een eigen terras. De tweede generatie schepen voor The Ritz Carlton Yacht Collection krijgt nog ruimere publieke ruimtes en zal meer topsuites met balkon bevatten. De interieurafwerking van beide schepen gebeurt door bekroonde ontwerpers die zich lieten inspireren door de elegante esthetiek van privéjachten.

De ervaring aan boord moet het sublieme comfort en de legendarische gastenservice weerspiegelen waarvoor het iconische merk The Ritz-Carlton bekend staat. Ilma en Luminara hebben de hoogste personeel-tot-gast-ratio’s in de categorie luxecruisen en bieden bijna één personeelslid voor elke gast. Naast ongeëvenaarde accommodaties, zullen de nieuwe superjachten vijf restaurants, zes bars, een wijnkelder en de kenmerkende ruimtes van de Evrima omvatten, zoals een uitgebreide marina met een nieuwe mezzanine, een Ritz-Carlton Spa en een ruimte voor het Ritz Kids-programma. Voor speciale evenementen kunnen groepen genieten van een exclusieve cocktailreceptie op de boeg van het jacht.

De schepen worden uitgerust met vier dual-fuelmotoren en zullen gebruik maken van vloeibaar aardgas (LNG) als belangrijkste brandstofbron. Hierdoor wordt de uitstoot aanzienlijk verminderd in vergelijking met traditionele schepen. Bovendien zullen de jachten onder meer geavanceerde waterbehandelingssystemen, een efficiënte warmteterugwinningslus en LED–verlichting bevatten met als doel de impact op het milieu te minimaliseren.

De reserveringen voor het reisseizoen 2024 van de Ilma openen dit najaar. De nieuwe superjachten zullen routes aanbieden, variërend van zeven tot tien nachten in het Caraïbisch gebied en de Middellandse Zee en bieden een all-inclusive ervaring. Deze superjachten zullen ook beschikbaar zijn voor privécharters.

© rendering The Ritz Carlton Yacht Collection

Klik hier voor meer nieuws