Holland America Line kondigt feestprogramma aan voor 150ste verjaardag

Het 150-jarig jubileum van Holland America Line op 18 april 2023 zal in het teken staan ​​van evenementen en activiteiten, waaronder twee speciale oversteken van de Atlantische Oceaan. Een eerste Atlantische overtocht was eerder al aangekondigd voor 15 oktober van dit jaar en is intussen zo goed als uitverkocht. Zopas opende de rederij de boekingen voor de tweede oversteek op 4 april 2023. Tijdens beide overtochten plant HAL evenementen die de geschiedenis van het bedrijf zullen verweven met de menu’s en cocktails, activiteiten, muziek van gastartiesten, speciale gastsprekers en een evenement in Olympische stijl met klassieke cruisesportactiviteiten en -spelen.

“Holland America Line heeft door de jaren heen het leven van miljoenen mensen geraakt door ze een nieuw leven te geven in Amerika of ze een once-in-a-lifetime vakantie aan te bieden. We hebben de komende maanden een aantal heel speciale afvaarten gepland om ons erfgoed te eren”, zegt HAL-voorzitter Gus Antorcha.

Op 15 oktober aanstaande vaart de Rotterdam VII af naar New York, dag op dag 150 jaar na de eerste reis van de Rotterdam I, nog voor de rederij officieel werd opgericht. De overtocht vanuit Rotterdam zal die eerste oversteek nabootsen, waarbij het schip Plymouth in Engeland en Le Havre in Frankrijk bezoekt voordat de nieuwste Rotterdam de oceaan oversteekt naar New York City voor een zeldzame overnachting. De reis gaat dan verder naar Fort Lauderdale. Wie de hele tocht meemaakt, zal 15 nachten doorbrengen aan boord.

Op 4 april 2023 vertrekt de Rotterdam vanuit Fort Lauderdale terug naar haar Nederlandse thuishaven op een reis van 16 nachten. Opnieuw zal het schip New York aanlopen met een overnachting en vervolgens in acht dagen de Atlantische Oceaan oversteken via Plymouth en Dover. Op 18 april, de dag van het 150-jarig jubileum, arriveert het schip terug in Rotterdam voor een overnachting vol festiviteiten. Bij de aankomst in Rotterdam wacht het schip een groots welkom in de stad van de oprichting van het bedrijf en zal er een avondevenement aan boord plaatsvinden.

Naar aanleiding van haar 150ste verjaardag lanceert Holland America Line doorheen het jaar speciale cruises met unieke havens die relevant zijn voor de geschiedenis van de maatschappij. Gasten krijgen op deze afvaarten een speciaal programma voorgeschoteld. De exacte data en verdere details zullen de komende maanden bekend gemaakt worden. Daarnaast zullen de winkels aan boord in beperkte oplage speciale artikelen voor het 150-jarig jubileum aanbieden.

© foto’s Holland America Line

Klik hier voor meer nieuws