Tweede (korte) proefvaart voor MSC World Europa

MSC World Europa heeft de Chantiers de l’Atlantique verlaten voor een tweede, korte proefvaart.  Die nam amper een halve dag in beslag. Midden juni vertrok het megaschip van MSC Cruises al naar zee. Toen werden gedurende meerdere dagen de motoren, de maneuvreerbaarheid en de stabiliteit uitgebreid getest. Deze korte tocht was bedoeld om een aantal aanpassingen aan de instellingen van de motoren en de boegschroeven te controleren.

Volgens de planning zal MSC World Europa begin september een tweede reeks vaartesten ondergaan. Op deze tweede meerdaagse proeven zal het schip onder meer La Rochelle aanlopen waar het wordt bevoorraad met vloeibaar aardgas. De World Europa is het eerste schip van de rederij dat LNG als belangrijkste brandstof gebruikt.

MSC World Europa verlaat midden oktober de Franse scheepwerf. Het schip vaart meteen via de Middellandse Zee en het Suezkanaal naar de Perzische Golf waar het in Qatar dienst zal doen als drijvend hotel tijdens de FIFA wereldbeker voetbal. Op 20 december komt het vaartuig officieel in de vaart en zal vanaf 24 december weekcruises aanbieden tussen Dubai, Abu Dhabi, Saoedi-Arabië en Qatar. MSC World Europa is 333 meter lang en kan maximaal 6.752 gasten ontvangen. Bekijk hier foto’s van het schip, toen we eerder deze maand de werf bezochten.

Klik hier voor meer nieuws