Elektrische bussen voor MSC Cruises in Barcelona

MSC Cruises zet voor haar excursies in Barcelona deze zomer elektrische bussen in. Het project past in het streven naar duurzaamheid en de doelstelling van de rederij om tegen 2050 de CO2-uitstoot op nul te brengen. De bussen verzorgen er elke dag 20 tot 25 ritten en ontvangen op weekbasis tot 2.000 passagiers van de schepen van MSC Cruises die de Catalaanse haven aanlopen. De rederij werkt ook samen met lokale touroperators om dat aantal te verhogen tot 4.000 gasten door de introductie van milieuvriendelijke bussen.

De elektrische bussen leveren op jaarbasis een besparing van 10.500 kg CO2-uitstoot op in vergelijking met benzinewagens. Ze zijn ook aanzienlijk stiller en verminderen op die manier de potentiële geluidsimpact op de lokale gemeenschappen.

Het project sluit aan bij de nieuwe terminal die MSC Cruises naar verwachting in 2024 in Barcelona zal openen. Die zal 11.670 m² groot zijn en heel wat aandacht besteden aan duurzaamheid. De nieuwe infrastructuur ligt op schema om ‘Gold Rated’ te worden onder de Leadership in Energy and Environmental Design-standaard (LEED), een veelgebruikt wereldwijd classificatiesysteem voor groene gebouwen.

De toekomstige infrastructuur zal beschikken over walstroomfaciliteiten en voorzieningen voor LNG-bunkeractiviteiten. Ze zal MSC Cruises in staat stellen om meer milieuvriendelijke schepen in Barcelona in te zetten. De rederij denkt daarbij aan de MSC World Europa, het eerste LNG-aangedreven cruiseschip van het merk dat dit najaar in de vaart zal komen en de zusterschepen die de volgende jaren nog volgen.

© foto MSC Cruises

Klik hier voor meer nieuws