Silversea World Cruise 2025: 136 dagen, off-tempo en buiten de platgetreden paden

Silversea Cruises heeft de exclusieve voorverkoop geopend voor haar Controtempo World Cruise 2025. De luxerederij nodigt gasten uit op een ongebruikelijke reis naar 59 bestemmingen in 30 landen op 4 continenten. De 136-daagse Controtempo World Cruise aan boord van de Silver Dawn vertrekt op 13 januari 2025 van Tokio naar New York, waarbij enkele van ‘s werelds meest iconische en buiten de gebaande paden gelegen bestemmingen worden aangelopen tijdens onconventionele seizoenen.

De Controtempo World Cruise 2025 werd onthuld tijdens een virtuele première, met een video met in de hoofdrol Fernando Barroso de Oliveira, de President’s Ambassador van Silversea bij de Venetian Society. De video bevat een soundtrack van 10 nummers die speciaal voor het evenement is gecomponeerd, geïnspireerd door elke regio van de reis. Fernando onthulde de authentieke ervaringen die gasten in elke regio te wachten staan en benadrukte de aantrekkingskracht van het ontdekken van de wereld buiten het seizoen en door lokale ogen.

“Om tegemoet te komen aan de ongelooflijk grote vraag naar langere reizen, hebben onze bestemmingsexperts ee Controtempo World Cruise 2025 ontworpen, waardoor ‘s werelds meest ervaren reizigers de wereld in een geheel nieuw licht kunnen herontdekken”, zegt Roberto Martinoli, President en CEO van Silversea Cruises. “Controtempo, een muzikale term die ‘off-tempo’ betekent, zal gasten dichter bij de authentieke hartslag van iconische en buiten de gebaande paden gelegen bestemmingen brengen. We reizen op een ongebruikelijk ritme, van oost naar west, met meer tijd aan wal in onconventionele seizoenen. Voor de eerste keer zullen we onze wereldcruise organiseren aan boord van onze prachtige Silver Dawn – een iets groter schip met een capaciteit van 596 passagiers – wat getuigt van de grote vraag die we zien naar langere reizen. Het belangrijkste is dat gasten zullen genieten van een verbeterde ervaring aan boord van Silver Dawn, met de keuze uit acht restaurants, acht bars en lounges, ons culinaire programma S.A.L.T. en ons wellnessprogramma Otium. Dit is de uitnodiging om een ​​andere kijk op de wereld te krijgen, in echte Silversea-stijl.”

59 bestemmingen in 30 landen

Met 33 overnachtingen, 7 exclusieve evenementen, 3 optionele landprogramma’s en 19 havens die voor het eerst worden bezocht, zal de Controtempo World Cruise 2025 nieuwe, meeslepende ervaringen ontsluiten voor de bereisde gasten van Silversea. Naast enkele van de meest iconische steden ter wereld bevat de reisroute ook afgelegen bestemmingen die nieuw zijn voor een Silversea World Cruise. De reis wordt opgedeeld in 10 segmenten:

 • Tokyo naar Hongkong – 13 januari – 27 januari. Na een speciaal welkomstgala in Tokyo, zal Silversea’s World Cruise voor het eerst in de geschiedenis van de cruisemaatschappij vertrekken vanuit de hoofdstad van Japan tijdens het winterseizoen. Een optioneel pre-cruise landprogramma zal vijf dagen lang enkele van de meest iconische bezienswaardigheden, ervaringen en tradities van het land in de schijnwerpers zetten. Overnachtingen in Osaka, Xiamen en Hongkong bieden mogelijkheden om dieper te reizen, terwijl maiden calls in Kagoshima, Naha en Beppu het verborgen Japan blootleggen.
 •  
 • Hongkong naar Singapore – 27 januari – 7 februari. Silver Dawn reist vervolgens naar Singapore, waarbij de tradities en culturen van Zuidoost-Azië uit het verleden en heden worden ontvouwd, met een focus op de legendarische geschiedenis van Vietnam en overnachtingen in Halong Bay, Hue en Da Nang alsook Ho Chi Minh City.
 •  
 • Singapore naar Mumbai – 7 februari – 24 februari. Na een speciale avond op de 57ste verdieping van Marina Bay Sands start de volgende etappe. Tussen Singapore en Mumbai kunnen gasten deelnemen aan een optionele driedaagse tour op de iconische Eastern & Oriental Express evenals een elfdaagse in Sri Lanka en India. Het schip overnacht in Singapore, Phuket, Chennai, Trincomalee en Mumbai waar de reizigers worden getrakteerd op een op maat gemaakte Bollywood-productie – exclusief gereserveerd voor gasten van de World Cruise.
 •  
 • Mumbai naar Istanbul – 24 februari – 16 maart. In het vierde segment van de reis bezoeken gasten het Heilige Land, inclusief Jeruzalem en Egypte, voor het eerst sinds 2018 op een Silversea World Cruise. Verder zijn er stops in Jeddah, Aqaba (Petra) en Luxor.
 •  
 • Istanbul naar Napels – 16 maart – 25 maart. Op dit traject door de oostelijke Middellandse Zee zijn er maiden-bezoeken aan Thessaloniki en Volos evenals overnachtingen in de levendige steden Istanbul en Siracusa (Sicilië).
 •  
 • Napels naar Istanbul – 25 maart – 3 april. Nog een primeur voor een Silversea World Cruise is een overnachting in Napels. Het schip blijft eveneens een nacht in Malaga en bezoekt Cadiz. Op zee is er tijd om diep in de rijke eetculturen van de Middellandse Zee te duiken met culinaire verrijkingen via het culinaire programma van S.A.L.T.
 •  
 • Lissabon naar Southampton – 3 april – 12 april. Silver Dawn vaart op het zevende segment van de Controtempo World Cruise 2025 langs de westkust van Europa met aanlopen in Portugal, Spanje, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Drie overnachtingen in Bordeaux zullen de beroemde wijncultuur van Frankrijk onder de aandacht brengen.
 •  
 • Southampton naar Stockholm – 12 april – 30 april. Reizigers ontdekken vervolgens iconische steden als Rouen, Hamburg, Kopenhagen, Tallinn en Helsinki. Vanuit Rouen reizen de passagiers naar Versailles om er een ​​exclusief door Marie Antoinette geïnspireerd evenement bij te wonen in het paleis van Versailles.
 •  
 • Stockholm naar Reykjavik – 30 april – 13 mei. In het voorlaatste segment staat de Scandinavische cultuur centraal met bezoeken aan Stockholm, Bergen en Torshavn (Faeröer). Het schip overnacht verder in Oslo en Reykjavik.
 •  
 • Reykjavik naar New York – 13 mei – 29 mei. Op het einde van de wereldreis staan nog Groenland, Canada en New England op het vaarschema met aanlopen in Qaqortoq, Nuuk, St. John’s, Halifax, Boston en New York. Een optionele driedaagse landervaring vanuit St. John’s zal de wonderen van Prince Edward Island blootleggen. Tijdens een overnachting in Boston zullen Silversea’s gasten het afscheidsevenement van Controtempo bijwonen in de historische Cyclorama – exclusief voor gasten op de World Cruise.
 •  

De voorverkoop voor de Controtempo World Cruise 2025 opende gisteren, woensdag voor alle Venetian Society-leden. De verkoop voor het grote publiek start op 2 augustus aanstaande.

© foto’s Silversea Cruises

Klik hier voor meer nieuws