Zeiljacht Le Ponant is terug

Le Ponant, de driemaster van de gelijknamige Franse rederij heeft haar laatste vaartesten achter de rug. Ter hoogte van Portofino vonden nog enkele proeven plaats om de laatste details te finetunen. De iconische driemaster voor 32 gasten en 34 bemanningsleden is nu vertrokken naar Kroatië voor haar eerste cruise. Dat is twee maanden later dan aanvankelijk was aangekondigd.

Het zeilschip lag in 1988 aan de basis van de Franse rederij. Het intieme jacht maakte de voorbije drie jaar het voorwerp uit van een grondige vernieuwing en herinrichting. Het nieuwe interieur werd ontworpen door Jean-Philippe Nuel die eerder betrokken was bij de Sisterships en Explorers van de Franse luxe- en expeditierederij. Tijdens de upgrading werden zowel de dekken als de publieke ruimtes en kajuiten onder handen genomen. Bekijk hier renderings van het schip.

Le Ponant biedt in augustus enkele afvaarten aan vanuit Dubrovnik voor een ontdekking van de rijkdom en wonderen van de Dalmatische kust, Kroatië en Montenegro. Eilandhoppen tussen Dubrovnik en Athene kan van 28 augustus tot 3 september 2022 tijdens een herpositionering langs de Peloponnesos, het eiland Paxos, Fiskardo op het eiland Kefalonia, het versterkte schiereiland Monemvasia, Kythnos en tot slot Lavrio, een rustige jachthaven op een boogscheut van Athene.

In het najaar nodigt Le Ponant uit om de Griekse eilanden te ontdekken. Vanuit de haven van Lavrio zet de driemaster koers naar de Cycladen en de Saronische Eilanden met exclusieve tussenstops in Tinos, Polyaigos, Folegandros, Monemvasia, Kythnos en tot slot Spetses. Deze weekcruise wordt zeven keer aangeboden in september en oktober 2022.

Het zeiljacht vertrekt daarna naar de Indische Oceaan en krijgt van eind november tot maart 2023 Mahé in de Seychellen als thuisbasis voor cruises van negen nachten. Le Ponant vaart daarna door naar Australië waar de driemaster vanaf april 2023 de kust van Kimberley zal verkennen.

© foto Ponant

Klik hier voor meer nieuws