MSC Cruises ziet stijgende vraag voor fly & cruise-programma

MSC Cruises merkt deze zomer een stijgende vraag naar fly & cruise-pakketten. Daar zijn de vele vluchtonregelmatigheden door stakingen en het gebrek aan personeel bij de luchtvaartmaatschappijen en afhandelaars niet vreemd aan. De cruiserederij biedt vanaf Brussels Airport deze zomer chartervluchten aan naar de inscheephavens van Genua en Triëst. Deze bieden passagiers de mogelijkheid om in alle rust van Brussel naar de haven te reizen. Het programma past volgens de rederij helemaal in haar geavanceerd gezondheids- en veiligheidsprotocol.

Het chartervluchtprogramma voor de zomer 2022 is het grootste dat de cruiserederij ooit in België heeft gelanceerd. Hierdoor kunnen Belgische, maar ook Nederlandse en Luxemburgse gasten makkelijk de inscheephavens van Genua en Triëst bereiken voor hun cruise aan boord van de MSC Splendida en MSC Seaside vanuit Genua (langs de Franse en Italiaanse kusten) en MSC Fantasia vanuit Triëst (naar Griekenland en Kroatië). De vluchten vinden plaats op zaterdag. Vliegen op Genua kan tot 15 oktober 2022. De chartervlucht op Triëst wordt aangeboden tot 3 september.

Groeiend succes

Na de regelmatige vluchtwijzigingen in 2021 nam MSC Cruises om een vlotter zomerseizoen 2022 te verzekeren het voortouw door vliegtuigen te charteren, luchtverbindingen voor haar passagiers te garanderen en zo hun vakantieplannen in stand te houden.

Frank Van den Steen, Country Manager MSC Cruises, had wel niet verwacht dat deze formule kort voor de afvaarten nog zo’n succes zou kennen. “Deze formule kent een groeiend succes om de eenvoudige reden dat er vandaag zoveel vluchtonregelmatigheden zijn en vele partners/reisbureaus daar liever de handen van weghouden. Als wij als MSC Cruises de vlucht en de cruise samen aanbieden, zijn wij ook verantwoordelijk voor de vliegverbinding. Als er iets onregelmatigs gebeurt, dan is MSC Cruises aansprakelijk om een oplossing te vinden. Als je daarentegen twee verschillende producten koopt, dan is de klant of het reisbureau zelf verantwoordelijk en dat schrikt heel wat mensen af.”

Het Fly & Cruise-pakket wordt volledig verzorgd door MSC Cruises. “Van de aankomst op de luchthaven op de dag van vertrek tot de landing op de dag van terugkeer nemen wij alle zorgen uit handen en maken van de cruise een complete ervaring. De vluchten worden verzorgd door erkende partnerluchtvaartmaatschappijen. In het pakket zitten ook de luchthaventaksen, bagage in het ruim en de transfers van en naar de inschepings- en ontschepingshaven.” Bijkomende voordelen zijn de verbindingsgarantie in geval van vertraging en de assistentie op de luchthaven vanaf 2 uur voor vertrek van de vlucht.

© foto’s MSC Cruises

Klik hier voor meer nieuws